Site içeriğinin tıklama oranına etkisi çok büyük. Malesef bunu kimse göz önüne almıyor. 2 Örnek vereyim.
Örnek 1: Hakan pekerin bi şarkısını arattım ve sitenize geldim, müziği dinledim. Sonrasında ne yaparım? Ben orda işime yarar başka müzik varmı diye göz atarım, interaktif yani hızlı menünüz varsa siteyi gezerim, yok blog ise yok derim çıkarım oradan.
Örnek 2: Krambon modellerini araştırırken sitenize geldim. Bi kramponun özellikleri vb yazıyordu, iyice okudum. Sonrasında ne yaparım? Kramponla ilgili daha detaylı bilgi almak isterim ve reklamlarda krampon ile ilgili içerik varsa istediğme ulaşmak için tıklarım.
Koyduğunuz resimdeki tıklama oranına göre getiri oranı Türkçe siteler için normal. Burada en büyük başarınız, tıklama oranının 2 katı bir hitle bunun sağlanması sanırım. Bol kazançlar.
Çok düşük ben şu saat itibari ile 3 tık 5,33 $ aldım
İngilizce site ile bu dediğin yapılıyor, Türkçe site ile imkansız. 1 Tıklamaya 2.50 aldığım olmuştu. Otel sitesinden 1 tıka 1 dolar ve yarım dolar arası değişen oranları da gördüm. Ama bunu yazmanızın bi anlamı yok bence. Biri Türkçe içerik diğeri İngilizce.