WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar biraz kendinizi düşünüyorsanız kesinlikle bırakmanızı öneririm, konu sahibi arkadaş özellikle sana diyorum.

Bronşit öyle bildiğiniz kadar hafif ve kolay bir hastalık değil. Kısa bir süre sonra Astım'a çevirir.

Astıma çevirirse tozlu ortamda, sigara içilen ortamda, yünlü yerlerde vs vs tıkanma yaşar orda duramazsınız. Birde astım kriziniz gelirse nefesinizi alamamaya başlayıp yere düşersiniz. Bu kriz sırasında nefesinizi kısıtlı almaya başlarsınız.

Ölmemek için sık sık almaya başlarsınız yani beyine üst üste sürekli oksijen pompalarsınız buda başınızın dönmesi anlamına gelmekte. Yani bunuda bir iki kere değil yüzlerce kez bile yaşıyabilirsiniz.

Dünyanız kararır tek kelimeyle. Koşamazsınız, gece uyurken yatamazsınız. Hele astım krizine yakalanmadan önce yatmaya çalıştığınızda uyuyamazsınız. Derin nefes alamazsınız hastalık izin vermez o yüzden uykunuzda gelmez.

2 yastıkla yatmaya başlarsınız. Hastaneye krizden dolayı gittiğinizde sizi bir yere uzandırırlar bir tüp oksijen getirirler. Ve ağzınıza maske takarlar sonra saatlerce durmadan oksijen çekersiniz.

Yani ben şahsım için diyorum astım olduğumdan dolayı hepsini biliyorum ki okulda bile astrım krizine girmedim değil.

Ama ben sigara kullanmıyorum benim küçüklüğümden beri vardı, sigara kullanmadığım ve vücudumun sağlam bir savunma mekanizması olduğu için atlattım.

Eskiden vücudumda %100 şekilde sarmışlarsa şimdi %2 oranında ya vardır ya yoktur.

Aman arkadaşlar bu hastalık öyle bildiğiniz bir şey değil , bu hastalıkla yaşlanırsanız yatakta uyuyamaz sandalyede yatmak zorunda kalırsınız.
Ben şu an mecburen 2 yastıkla yatıyorum, yoksa burnumdan nefes alamıyorum, o da tıkıyor beni... dediğin gibi toz bile etkiliyor, boğazında böyle bi cisim varmış gibi his oluyor ve o cisim, senin yutkunmana bile izin vermiyor ki bu sebepten 2 defa boğuluyordum... En güzeli bırakın keyfinize bakın