sayın diclebilişim, bilip de konuşursanız daha iyi olur.
http://web.archive.org/web/*/http://www.trabzonspor.com adresinde şu an coming soon olarak görülen eski sayfalarda önceden ***** içerik vardı. trabzonspor.com sayfası katıksız bir *** sitesiydi. yurtdışından yayın yapıyordu. trabzonspor kulübü mahkeme yoluyla bu domaini aldı. yoksa org.tr ve com.tr bizde diye susmadı.
lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. marka tescili varsa mahkemeye verip almak mümkün. bunun com, com.tr, net, info vs olması birşeyi değiştirmez.
anlaşılan markanın korunması hakkında da fikir sahibi değilsiniz.
senin bir siten var com uzantılı ve bu sitenin com.tr si tescillenmiş,ne yapacaklar com u gelip elindenmi alacaklar,hangi yasal merci buna izin veriyor,ben faturasını kestirmişim adıma soy adıma reglemişim 10 yılda parasını vermişim xxx.com.tr tescilli diye gelip benden com u net i alacak,ozaman buradaki çoğu insanın markalı domainleri var com veya net uzantılı,nerde yazıyor com u elimden aldılar neti elimden aldılar diye,şunuda unutmayınki domaini reglediğiniz yer,sitenizin üzerine yatmadığı takdirde o siteyi kimse alamaz ısrarla söylüyorum,
buradaki yazınızdanda şu sonuç çıkıyor,misal veriyorum mehmetin akvaryum firması var ve mehmet gitmiş akvaryum.com.tr yi usulüne uygun almış,alininde bir forum sitesi var akvaryum.com,mehmet gidiyor mahkemeye diyorki akvaryum benim markam,bu adamda markam üzerinden forum kurmuş mahkeme ne diyecek, alın alinin elinden siteyi verin mehmetemi ? bir foruma bakın kaçtane jenerik domainler var satılan ve satılıyor olan,markanın korunması hakkında fikir sahibi olmadığımı gözlemlemişsiniz ama com
.tr ile com arasındaki farkı ben size resmi dille anlatmaya çalışayım: buyrun
MARKALARIN KORUNMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME
KHK'nin Tarihi - No: 24/06/1995 - 556
Yetki Kanunu Tarihi - No: 08/06/1995 - 4113
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No: 27/06/1995 - 22326
Bu ilmanın 5.nci maddesi ve 9.ncu maddesini gözden geçirmenizde sizin yararınıza.saygılar sunarım
bu arada madde içerisinde Trabzon spor içinde geçerli olan bir fıkra var onuda gözden geçirin lütfen