ilk alanın diye birşey yok, markası tescilliyse dava açıp alabilir.
nasıl ilk alanın diye birşey yok? ben diyelim xxxx bir firmanın domainini aldım parasını verip,nasıl benim elimden alacaklar tescil etmişim domaini faturası benim adıma çıkmış,iyi ozaman ben parasını vereyim com uzantılı domain alayım vatandaşta gelsin o benim markam kullanamazsın desin .com.tr den bahsetmiyoruz dikkat edersen com dan bahsediyor arkadaş.bana bir izah edermisin domaini nasıl alacaklarını,bendede bir domain var ve net uzantısı kullanılıyor com u bende neden 2 senedir alamıyorlar.marka tescilde ise o markanın tescili ve uantısı ile alakalı iki firma var ise ve bu iki firmadan birisi o alan adını almışsa diğer kişiye domainin ya düşmesini beklemek kalacak,yada anlaşmaya varacak ötesi berisi yok.
not: tescil edilen markanın kelime ve anlamlarının birebir aynı olduğu var sayılırsa daha önceden regleyn kişinin firması ile arada kelime ve anlam farklılığı var ise diğer kişi dava açarak domaini tescil edebilir. bu com.tr ve net.tr lerde geçerlidir.konuyu irdelersek fazlası ile bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı bilgilerde verebilir,ama herkesin bildiği tek birşey var com net org uzantılı domain almışsanız o domaini kimse alamaz,taki siz satana veya düşürene kadar.