digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google pagerank algoritmasında sabit olduğu söylenen bir katsayıdır.(bir zamanlar sabitti ama artık sabitliği tartışılır) Pagerankin sayfadan çıkan link sayısına bölümüne doğrudan çarpan olarak dahil olur.

Benzer bir katsayı muhtemelen orion algoritmasında link alakadarlığı üzerine kullanılmaktadır. Linkin etki gücü linki verenin networkündeki sitelerin, linki alan siteyle toplam alakadarlık ve güvenirlik düzeyine göre belirlenmektedir.

Bunu az çok tahmin edebilmekle beraber formüle döküp matematikselleştirmek oldukça güç. Bu konuda verilen sitedeki elemanların yaptıkları bakılan backlinlerdeki anchor texti üzerinden link veren ve alan sitenin genel seo optimizasyon puanlarına bakıp orantıdan bir puan vermek üzerine kurulu.

Yani bir site prefabrik ev kelimesinde back link aldıysa o sitenin prefabrik ev kelimesi üzerine onpage offpage puanı çıkarılır, ona link veren sitenin aynı kelime üzerine onpage offpage puanı çıkarılır. Sonra ikisi arasında bir oran kullanılarak genel bir puan verilir.

Benim gözle bakıp bir kaç dakikada kurabildiğim bu bağlantıyı kod ile kurmak daha zahmetli. Çünkü bu sistemi yazan adamlar Türkçe bilmiyor ve siz Türkçe aramalarda yarışıyorsunuz. Google sistemini LSI üzerine yoğunlaştırıyor. Yani içinde meclis siyaset çanakkale savaşı şehit kelimeleri geçen 1 aylık blogdan bayrak linki alırsanız bu sistem size %40 puan verir. Ama google size %90 verebilir O yüzden seo hala pahalı bir şey. Çünkü hala risk alamayacak siteler için manuel yapılıyor.
Ağzına sağlık digiklan hocam. 1 aydır postlarını izliyordum. Backlink konusunda fazla bir farklı msjnızı görünce buradada hazır yazdınız an hemen sorayım dedim. Sizi bir çok kişi favori almalı.