Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba arkadaşlar, dün yaşadığım olayla ilgili görüşünüz almak istiyorum. Çalıştığım kuruma içeriğinde bir ip adresi ve adımın bulunduğu fakat görmediğim bir yazı gelmiş. Sadece IP adresinin adıma kayıtlı olduğu ve bu ip üzerinden suç işlendiği söylendi. IP adresi whois kayıtlarına baktığımda gerçekten de IP adresi bana ait görünüyordu. ISP'nin ise adı ve adreside bulunuyordu. Bu IP'nin benle ne alakası var diye araştırırken bundan 3 yıl önce kurum adına satınaldığım VPS'e ait olduğunu saptadın. Fakat bu VPS'i sadece 1 yıl kullanıp iptal ettirmiştim, niye halen whois kayıtlarında benim bilgilerim çıkıyordu sorusuna yanıt almak için ISP'yi aradım, değişmesi gerekiyordu evet değişmemiş cevabını aldım. Suçun işlendiği tarih 7 ay öncesine dayanıyormuş, gelen yazıda kurum tarafından böyle yazdığı söylendi. Ben suçlu değilim bu apaçık ortada, IP adresi şuan farklı bir sunucuda aktif durumda.
Öğrenmek istediklerim;
ISP daha önce kullanılmış olan IP adresini yeni bir müşterisine veriyorsa bu yasalmıdır?
Yada benim kullandığım IP adresini yeni müşterisine verdiyse bu suçmudur?
RIPE kayıtlarında halen kişisel bilgilerim dururken bunu değiştirmeden farklı bir müşterilerine vermeleri nekadar doğrudur?
Hukuk karşısında suç unsuru bulunmaktamıdır?
Psikolojik olarak rahatsızlık duyduğumdan bu işi araştırıp ISP'ye dava açmayı düşünüyorum. Yardım ederseniz sevinirim.