Tc no istiyor yoksa kesinlikle hayır derdim.

Ortaokul ve lisede hergün küfür ederdim okula,eğitime v.s neden kravat giyiyoruz,ceket giyiyoruz v.s . Fakat gerçekten asıl olay üniversitede oluyor.

Bazılarınız zengin çocuğu özel okula gitsin demişsiniz. Herkes devlet okulunda okuyabilir buna kimse karışamaz. Kaldı ki bir ailede baba 1200maaş alıyor ve kirada yaşıyorsa bu adam fakir değildir fakat 2-3 çocuğu varsa bu baba çocuklarına fazla kıyafet alamayabilir. Serbest kıyafet olduğu zaman da yıllarca beraber okuduğunuz insanların elbiselerini de ezberlemiş olursunuz. Fakat çocukça haraketler yapan, şımarık çocuklar aradan çıkar ve birçok insanın moralini bozabilir alay edebilir. Kendinizi o konumda bir düşünün sonra cevap yazın.

En basiti lisedesiniz ve doğal olarak kızlarla ilgilisin. Hergün hoşuna gittiğin kızın yanına gittiğinde hep benzer şeyler giydiğini farzet ve kızın sana bu konu hakkında bir söz söylediğini düşün. Birçok insan için çok kırıcı olabilir. Lisede tek kıyafet olmasına rağmen bazı kişilerle bazı kesimlere karşı kırıcı olunuyor. Komple serbest olursa çok daha vahim olabilir.

Bence serbest yapacaklarına; Şu kravatları, armaları saçma renklerle yapmasınlar. Sakal,bıyık tamam da aşırıya kaçmadığı sürece saçlara karışmasınlar ve ayakkabı çeşitlerine karışmasınlar bir sürü sorun çözülür. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi bende şimdi yazıyorum beni ve yakınımdaki bu karar bağlamıyacak ama genel olarak düşünmek lazım. Benim şuanda ünide aylık giyim masrafım okuldaki aylık yemek+içme+kitap masrafımdan fazladır. Zaten ülkenin durumu belli temel sağlam olmadığından bu karara kesinlikle hayır diyorum.