KompLo;
İlk olarak başlığın tüm mesejlarını okumadın galiba ben ortaya atılan 'Devlet özelliştirmeyi desteklemeli mi?' ve 'Üniversite öğrencileri neden işşiz' tezine karşılık olarak bir antitez ürettim. Benden tez beklemen konuyu detayıyla irdelemediğin anlamına gelir.
İkinci olarak şuan ülkemizde bulunan niteliksiz öğretmen, hakim ve avukatların hangi şartlar altında şuan işlerini sürdükdüklerini biliyorsundur umarım. 6 aylık hızlandırılmış kurslarla öğretim hayatına katılan öğretmenler, ortaokul mezunu insanların avukat olması ise şuan ortaya çıkan bir kadrolaşma değil. 1980 öncesi karşılıklı grupların tüm kurumlara tıka basa kendi adamlarını doldurma arzusundan doğmuştur. Yani aslında varolan kalitesizlik son yılların değil bu zihniyetlerin ürünüdür.
Üniversitelerde bulunan kalitesizlik senin talebin doğrultusunda doğduğununda farkındasındır umarım. Yaklaşık 50 tane vakıf üniversitesinin bu kadar büyük paraları gözü kapalı bu işe yatırması insanların bu konudaki talebindendir. Eğer toplum üniversitenin aslında olmazsa olmaz birşey olmadığını öğrenirse bu sorunu çözecektir. Yani toplumun arz ve talepleri bu sonucu doğurmuştur. Üniversitesi olmayan şehirler her platformda bu konudan şikayetçi olduğunu ve bir an önce bu konuda devletten çalışma beklediğini duyurmuştur.
Üçüncü olarak özel sektörde kişinin yatırım yapması tamamen şahsın vicdanına kalmış birşeydir. Devlet yatırımcıyı sadece teşvik eder ona bu konuda baskı yapmaz. Yaptığı takdirde zihniyeti bozuk insanların ülkede acaba monarşimi hakim oluyor diye paranoya üretmesine neden olur ki bunu gündemimizde rahatlıkla görebiliyoruz.
Son olarak o sözü sen nasıl anladın ben onu anlamadım kişileri tartışmamak gerekir derken ben şunu kasdetmiştim örnekle açıklayayım; Örneğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bazı kesimlerce olumsuz buldukları kişisel özellikleri ile değil onun fikirleriyle ele alması gerektiğini belirtmiştim. Fakat okuduğundan kendince yorum çıkarma ve sürekli benim gibi düşünmeyen kişi benden değildir zihniyeti herşeye muhalefet olman bu anlamı çıkarmana neden oluyor.
Saygılar...