Hocam,
Ben burada tartisarak zaman kaybetmenin taraftari degilim. Memlekette iskembeden sallanan, birilerinin Ankarada oturup, odasinin duvarlarina bakarak yazdigi bir resmi tarih var, birde yasanan gercekler var. Turkiyeden disariya ciktiginda resmi tarih biter, gercekler baslar. O yuzden bizim memleketin diplomatlari yurtdisina cikinca "noluyor ***" seklinde konusur...
Herkese tavsiyem kafalari ittihatcilikla doldurmamalari, resmi tarihe degil, gerceklere odaklanmali. Resmi tarih olayi hep turk tarafindan anlatir, birgunde su Osmanli son 10 yilinda ne yapmiski, 500 yildan beri siyasi bir vaka yaratmayan halklar komple ayaklanmis diye dusunmez?
Amerika tum dunyaya antipatik geliyorsa, Amerikanin yaptigi yanlis seyler vardir. Roma imparatorlugunda ayaklanmalar artiyorsa, vardir yaptiklari bir yanlis. Ayni sekilde 600 yillik imparatorluk bir kisim insanlar tarafindan ihanete ugruyorsa, vardir yaptiklari yanlislar. Hala araplar ihanet etti mantalitesi ile hareket ediyorsunuz. Yanlis anlama ama bu ittihatci kafa. Imparatorluk batirdi, memleketide 30 yila kalmaz bolecek olan kafa. Resmi tarih hicbir zaman Cemal pasanin suriyede yaptiklarini insanlara anlatmaz, herhangi bir olayin sebeblerini vermeden sonuclarini yorumlamaya kalkar. Araplarin kucuk bir kismi bize Osmanliya ihanet etti, ama cok buyuk kismi etmedi. Bardagin devamli bos tarafia odaklaniyorsunuz. Bunun yaninda bardagin bos tarafinida yaratan zaten ittihatcilar. Resmi tarih ittihatcilarin yaptiklari pisliklerin 20'de birini bize size anlatmiyor. Akli olan oturup dusunur, ne olduda insanlar devletlerine karsi pozisyon aldi diye? Sebebi cok belli. Ayni hatayi ittihaticilar su andada yapiyor.
Burda ittihatcı kafa ile birşeyler yazmıyorum.Senin yerden yere vurduğun resmi tarih ile gerçek yaşanmış tarihin hiç örtüşmediğinimi zannediyorsun? Cemal paşanın yaptıklarını tasvip etmiyorum tabiki.Ancak cemal paşada onlara yaptı diye, onların yaptıklarını meşru kılmaz söylediklerin.Bardağın dolu kısmı yokki biz ona bakalım.
Milliyetçiliğin yanlış bir politika olduğu konusunda hemfikiriz.Burda sorun yok.Ancak tarihi gerçekleri ırk belirterek söylemekte milliyetçilik değil.