Allah askina kac tane Kuveytli taniyorsunuzda, bir ulkenin vatandaslarina bu kadar agir hakaret etme hakkini kendinizde buluyorsunuz?
Turkiyede insanlarin araplarin geneline bu kadar negatif yaklasmasi acayip anormal bir durum. Biraz arastirma yapsaniz, bu satma olayinin oyle genis capli olmadigini anlarsiniz. Bizim insanimiz devamli onlar bize sunu yapti seklinde ogretiliyor... Bir allahin kuluda biz Araplara ne yaptikta, adamlarin cok kucuk bir kismi savasta karsi tarafa gecti diye dusunmuyor?
Bir diger noktada ummet anlayisi. Siz Turkiyede bu konuda fikir birligi olmadigi icin tum dunyayi oyle saniyorsunuz. Arap devletlerini yonetenler ile araplarin cikarlari arasinda genelde ortusme olmuyor. Devlet politikalarini o ulkede yasayan insanlarin bu konudaki dusunceleri olarak algiliyorsunuz. Filistin konusunda arap devletlerinin sesi cikmiyor, ama halkinin cikiyor. Ummet anlayisi arap dunyasinda hala cok kuvvetli, siz Turk oldugunuzu soylediginizde, karsinizdaki Suriyeli, Urdunlu, Suudi, Misirlinin gozunun icindeki isiltiyi gormemissiniz. Toplumlar gecmislerini unutmuyor. Aradan 100 yil gecse bile, unutmuyor. Turkiyede araplara yapistirilan satma muhabbeti tamamen politik ve ulkenin gecmisini unutturmak icin cok abartili bir sekilde anlatilan hikayeden baska bisey degil. Bana inanmiyorsaniz, alin bileti, Sama gidin... Oradaki esnafa Turk oldugunuzu soyleyin, bakin size davranislari nasil degisecek...
Komik olma protos, abartılmış(mış), nasıl bir abartmaymış ki bu resmi arşivlere girmiş? M.Kemal'in geri çekilin emri verdiği 7.orduyu katleden ben değildim herhalde? Beşbin mehmetçiği gözünü kırmadan araplar katletti demek her "abartıcı"nın harcı değildir, birde bunu resmi arşivlere sokabiliyorsan, gerçekten sağlam abartıyosundur...