heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Protos sana diyecek tek kelime bulamıyorum konuşursam ağır konuşurum şimdi ban sebebi olur o da.
Hocam,

Bosuna gerilmeyin. Her ulke hakkettigi sekilde yonetilir. Eger idareyi insanlar begenmiyorsa, secimle degistirir. Bu yuzden o sunu yapti, bu bunu yapti diye burada tartismanin pek alemi yok. Isteyen istedigini yapsin.

Memlekette insanlar kendilerini kurtarmadan, devleti kurtarmaya kalkiyor. Yahu herkes isini yapsin. Idare basa gelmisse, bildikleri biseyler varki, insanlar secmis. O yuzden kafayi bu tur meselelere yorup, zaman kaybetmemek lazim.

Benim kisisel gorusum, sevmedigim, sayilmadigim, deger verilmedigim yerde durmamaktir. Ben Turkiyede yeteri kadar iyi yasamadigim ve sartlarin degismeyecegini dusundugum icin yurtdisina gittim. Her turk gencinede oneririm. Deger verilemediginiz, insan yerine konmadiginiz yerde durmayin.

Size kucuklukten beri vatan millet sakarya edebiyati yapa yapa bazi gercekleri gormeniz engelleniyor. Aslinda matrix filmi gercek. Gercek olan tarafta kimsenin vatan millet sakarya edebiyatindan anladigi yok. Matrix filmindeki gibi beyne bir alet takiyorlar, adamlar aleti cekince bir bakiyorsun, sen vefat etmisin, senin cenaze namazini kiliyorlar. Ondan sonrada alete jeton atip, geri donemiyorsun. Ordada kimse size sen ulken icin ne yaptin diye sormuyor. Zaten 200-300 yil oncede ulke diye bisey yoktu, istedigimiz sekilde dunyaya yayiliyorduk, ne pasaport derdi vardi, ne vergi... 1650 yilinda dogsaydin, Istanbulu begenmezsen, pilini pirtini toplar, Romaya yerlesirdin. Romayida begenmezsen, baska yere git. Kimse sana pasaport sormazdi. Kafana gore takilirdin. 200-300 yil sonrada ulke diye bisey kalmaz, herkes dunya vatandasi olur. Isteyen istedigi yere tasinir... Istersen madagaskara git, istersen paris... Kimsenin umrunda degil. Biz bu zamanda dogmusuz, ulke muhabbeti var. Bu ulke muhabbetini kuranlarda kendi cikarlari icin bizim sirtimizdan besleniyor. 200 yil sonra kimsenin vatan millet derdi olmaz. Oteki tarafa gitmisligim yok, ama okuduklarimdan sinavda ulken icin ne yaptin sorusunun cikmayacagini dusunuyorum. Sinavin sorularida belli. O yuzden su sunu caldi, bu bunu elledi, su sunu dedi seklinde bosuna kafayi yormayin. Sari sacli, mavi gozlude orda size yardim edemez. Matrixin icindede yardim edemez. Zaten vefat etmis, olenin simdi size yarari olamaz.

Bundan 150 yil once Abdullaziz gavurlardan borc para aldi diye vatan haini ilan eden vardi, simdide telekomu sattilar diye birilerini karalayanlar cikiyor. Bunlar fani isler. Bugun tartisma telekom ustune olur, yarin Marstaki gumus madenimizi satan hain konfederasyon baskani ustune olur. Bu islerin hepsi bos.... Abullazizi psikopatlar bogazlamisti, insallan bu seferki muduru kimse bogazlamaz.

Siz hicbiseyi kurtarmayin, once kendinizi kurtarin. Ekonomik acidanda rahat etmek istiyorsaniz, daha duzgun yonetiklen, duzgun bi memlekete yerlesin. Dunya buyuk, illaki dogdugunuz yere coreklenin, ordan disari cikmayin diye bir kural yok. Benimde her turk gencine tavsiyem, duzgun memleketleri tasinmasi yonunde.

Neyse su ney dinletisine bakinda iciniz acilsin... Zira bu konu acayip agir ve gereginden cok fazla gergin...
http://www.youtube.com/watch?v=XEY4u...xt=10&index=11