Provakatörün tekini mi savunuyorsun şimdi sen bana. Anası ağlayan millet göremiyorum ben. Etrafımda kim varsa ayda bir telefon değişiyor.
İnönü konusunda diğer arkadaşın itiraz etmesi üzerine yazacaktım ama kime niyet kime kısmet. Demek İnönü borç almadı, demek dış siyasetin en iyi dönemi.
Çetin Yetkin - Türkiye'de askeri darbeler ve Amerika s.17
Ayrıca;
"Hür, eşit ve gemen bir dünyada yaşamak isteyen herkes Amerika bayrağında kendi talih yıldızını da görür."- 8 Nisan 1946, Fatih Rıfkı Atay
"Amerika'nın, yardım edeceği memleketin bağımsızlığına en ufak bir gölge düşürmeyeceğinden şüphem yoktur." - 8 Mayıs 1947, Kocaeli CHP Nihat Erim
"Amerikalı uzmanlar Bakanlıkta çalışıyor. Türkiye'yi topoğrafik,ekonomik ve askeri açıdan inceliyorlar." - 12 Temmuz 1948 Bayındırlık Bakanı Nihat Erim
Türkiye'de Kara kuvvetleri subay üniformalarının Amerikan modeline göre değiştirilmesi: 24 Mayıs 1947
~~
Bunlar yeterli gelmezse yazabilirsin devamı var. Diğer bir konuda Alman hayranlığı Arap hayranlığı felan yazmış Amerika hayranlığını atlamıştın. O mesajına da cevap olsun bu.
Sen yanıbaşına kadar gelen Alman ve Rusya tehditinden bir milleti savaştan uzak tutmayı kolay mı sanıyorsun.İngiliz casusların habire gelip "almanlar size 1 hafta sonra saldıracak eğer şimdi bizle beraber olmassanız sonra yanımıza almayacağız" blöflerine karşı durmak kolay mı..
Kaldı ki benim bildiğim ismet inönü zamanında borç alınmadı
Valla amerika hayranlığını şuan kimin yaptığı çok belli.
Senin verdiğin kaynakta benim bilgilerime ters düşen bir durum var.
"Missouri Zırhlısı’nı ıstanbul’a davet edilmesi" İsmet inönü zamanında değil DP dönemindedir. Tarihlere iyi bak sen bi. Evet ismet inönü hiç borç almadı.Hatta niye borçalnamya karşısınız sorusuna çok güzel bir cevabı vardır.
Sen tekrar bak bakıyım tarihlere kaynak göster bana.