Valla yerli üretim de buna göre azaldı. ihracat artıysa ithalat daha fazla arttı be.. Sadece ihracat arttı demekle olmuyor. İhracat arttı ithalat daha fazla arttı. Sadece ihracat arttı demekle olmuyor

Cari açıkta haliyle arttı. Eee demekki herşeye tek açıdan bakmamak lazımmış.
Nedir bu anamızdan istedikleri.
Çiftçimize "
Ananıda al git. "
Cumhuriyet tarihin borç ve işsizlik rekorları. Ve
anası ağlayan millet
Şimdide
Anayasa...
Haa ama yahu AB güvenlik konseyindeyiz yahu.. yuppi!
İnönü zamanında borç mu alınmış? İnönü zamanında benimde tasrif etmediğim durumlar var fakat dış sıyasetimizin en iyi dönemlerindendir ismet inönü zamanı..
Provakatörün tekini mi savunuyorsun şimdi sen bana. Anası ağlayan millet göremiyorum ben. Etrafımda kim varsa ayda bir telefon değişiyor.
İnönü konusunda diğer arkadaşın itiraz etmesi üzerine yazacaktım ama kime niyet kime kısmet. Demek İnönü borç almadı, demek dış siyasetin en iyi dönemi.
Alıntı
Türkiye, 1947'de Dünya Bankası'na ve IMF'e üye oldu.
1946'dan itibaren Amerikan gemilerinin ziyaretleri başladı. 6 Nisan 1946'da Amerikan Missouri zırhlısının karşılanışı bir devletin çaresizliğinin ne kadar acı verici olduğunu gösteriyordu. Şehrin sokakları temizlenmiş, dükkanlar ve genelev duvarları boyanmıştı. Dolmabahçe'de, askerlerin dövizlerini liraya çevirebilmeleri için bir vezne açıldı.Tekel idaresi Missouri sigarası, posta idaresi Missouri pulu çıkardı. Bütün taşıtlar Amerikan askerlerinin emrinde olacak ve askerlerden kesinlikle ücret alınmayacaktı.Ayrıca bir belediye otobüsü gece yarılarına kadar Dolmabahçe-Taksim seferi düzenleyecekti. Hediyeler ise ayrı bir fasıldır.
Nitekim bu ziyaretin ardından Türkiye, 17 Nisan 1946'da 500 milyon dolarlık borç isteğini Amerika'ya iletmiştir.
Türkiye'ye yardım tasarısı, Amerikan Temsilciler Meclisinde 9 Mayıs 1947'de kabul edildi.
Çetin Yetkin - Türkiye'de askeri darbeler ve Amerika s.17
Ayrıca;
"Hür, eşit ve gemen bir dünyada yaşamak isteyen herkes Amerika bayrağında kendi talih yıldızını da görür."- 8 Nisan 1946, Fatih Rıfkı Atay
"Amerika'nın, yardım edeceği memleketin bağımsızlığına en ufak bir gölge düşürmeyeceğinden şüphem yoktur." - 8 Mayıs 1947, Kocaeli CHP Nihat Erim
"Amerikalı uzmanlar Bakanlıkta çalışıyor. Türkiye'yi topoğrafik,ekonomik ve askeri açıdan inceliyorlar." - 12 Temmuz 1948 Bayındırlık Bakanı Nihat Erim
Türkiye'de Kara kuvvetleri subay üniformalarının Amerikan modeline göre değiştirilmesi: 24 Mayıs 1947
~~
Bunlar yeterli gelmezse yazabilirsin devamı var. Diğer bir konuda Alman hayranlığı Arap hayranlığı felan yazmış Amerika hayranlığını atlamıştın. O mesajına da cevap olsun bu.