Facebook google chip online gibi emin olun yapılan ama tutmayan onlarca proje var internet dunyasında. Sanmayınki milyarlarca insan arasından sadece o site sahiplerinin aklı benzersiz. Popüler/büyük site olmak biraz da şansa bağlı
Her sitenin bir amacı vardır/olmalıdır. Eğerki google veya herhangi bir arama motorundan sitenize ziyaretçi çekecekseniz istemesenizde sitenizi optimize etmek zorundasınız. Fakat sırf okudugum uninin öğrencilerine yönelik bir site açsam seo dan banane derim.Zaten gelecek hit bellidir veya personeli için açılmış bir şirket sitesi? Basit bir script yeterlidir, bunun için.
Chip online ı neden örnek gösterdiğiniz biliyorum ama o örnek benim işime yaramıyor. Elimde chip online gibi bir site yapmak için proje yok. Olan siteleri optimize etmekle uğraşıyorum. Bu yüzden trustrank meselesini digiklan a sormak istedim.
Üstatım niye sordun yada niçin sordun diye size karşı cıksam abest olur

Chip online örneğini verme sebebim googlenin web doktor olarak gerekse, analytics olarak, googlenin söylemiş olduğu yolları kullandıgını kanısına vardıktan sonra söyledim. Google web site optimize hizmetinde nerden baksak hepsini chip kullanıyor. Mesela bir habere baktıgımızda illa ki meraklandırtmaya devam ediyor acaba onu tıklasam ne gelecek acaba ne diyecekler gibi.

Zaten seo bakımdan ben google web doctor öneriyorum herkese.
Son olarak japonların benimsedi genelde elektronik devlerin bir kural vardır. Eğer o işi bir kişi yapmıssa sen yapma(Sharp 3dyi fotograf makinesine getiyor. Nedeni ise herkesin büyük ekranda 3d yapması olduğu için kendileri herkesin yaptını yapmıyacam nede olsa herkes sıyahdan renkli ekrana gecmesi gibi 3d ekranalra gececekler küçük ekranlarda projelerini başlatmışlar.)