Devletin kısıtlamasını önereceğimize, internet üzerine yatırım yapmak isteyenlere devletin daha fazla destek olmasını istemek çok daha mantıklı olmazmı.. Devlet bana destek olsun(hikayemi anlatmayayım-benim gibi de çok var) www.domainajans.com 'daki tüm domainlere proje yapayım..

turank adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
artık piyasa öyle bir hale geldi ki sitede içerik yoksa ilgi çekmiyor. domain satıcıları da bizim zaafımızdan yararlanıp yeni uzantılar çıkarıyor. gen.tr, web.tr, biz.tr, info, tk gibi kıldan tüyden uzantılarla bizi kandırıyorlar. info uzantısı 2 TL, tv uzantısı 50 TL. bunu neye göre belirliyorlar bilmiyorum. tv, tuvalu ülkesinin kodu aslında, sanki tuvalu'ya uçak bileti alıyoruz.

bir de işin ilginç yanı proje geliştirip tutturma ihtimaline karşılık aldık mı ne kadar uzantı varsa alıyoruz. diyelim ki, asdffs.com diye siteyi projelendireceğiz, "ya tutarsa, yabancıya gitmesin" diye bunun net'ini, org'unu, püsürünü ne varsa alıyoruz. hiçbir işimize de yaramıyor. bizi iyice sömürüyorlar. türkçe karakter de çıktı Allah'dan tutulmadı. bizim bir arkadaşın çocuğu oldu, çocuğuna isim koyarken özellikle türkçe karakter seçmedi ki ilerde iki domain birden almak zorunda kalmasın diye...

bende şu an 79 domain var, bırakayım bunları diyorum, silmeye de kıyamıyorum. devlet bu olaya el atsa kişi başı en fazla iki domain dese, herkes tc kimlik numarasıyla alsa ne güzel olurdu