meyt benimde 5 zayıfım var hocalar nasıl bir kişilik olduğumu biliyorlar genelde sınavlara girmem. okul hayatımda bir kez olsun disiplinlik bir durumumda olmamıştır. hocalarım efendiliğimle vs. gurur duyarlar. mesela hergün bir hoca beni kenara çekip özgür kendine yazık ediyosun sayılı gün kaldı ygs sınavına bari az biraz çalış diye beni zorluyorlar istemiyorum ben. nedenim ise gayet açık ben türkiyedeki eğitim sisteminin insanları kutucuklara bağladığını düşünüyorum. benim hayatıma 5 kutu yön verecekse istemiyorum kalsın. ben zaten hertürlü yolumu bulurum hocalarımda biliyor bunu zaten o yüzden pek zorlamıyorlar beni. büyük olasılıkla yurt dışında okuyacağım her neyse konu bu değil eğer türkiye şartlarında okumak yani büyük yerlere gelmek istiyorsan arkan olacak. dayıyacaksın kendini bir tarafa yoksa öyle ben çalışırım ederim ile bir yerlere gelemezsin. üniversite diploması öyle adama bedava para getirmiyor zaten. ben lise son sınıfım. ilkokul 1 de sınıf tekrarı yaptım hocalar 2. sınıfa geçersem çok ezileceğimi düşünmüşler sessiz olduğum için ondan sonra aile desteği ile çok konuşkan biri oldum mesela benim psikolojimi bozdu yaşıtlarımla aynı eğitim derecesinde olmamak her neyse bunlar önemli değil. şuanda da çoğu arkadaşım üniversiteli zaten görüyorum oradaki üniversite ortamını. sana diyeceğim bu konuda sınıfçılık yaptığını gördüm. devlet okullarında senin dediğin olay zaten normal olan birşey sen eğer sessiz sedasız sakin bir okul istiyorsan koleje gitmelisin. insanlar istekleriyle değil imkanlarıyla bir yerlere gelirler senin devlet okulu imkanın varsa devlet okuluyla bir yerlere gelmen gerekir.