Herkese merhabalar.
Kendime bir portfolyo sayfası oluşturma fikriyle çıktığım yolda, önce jQuery ve HTML ile basit bir web sayfası oluşturmak geldi aklıma. Ancak biraz daha düşündükten ve böyle bir sayfayı yenilemenin biraz zahmetli olacağını düşündüğümden bu istekleri karşılamak için bir betik kodlamak daha mantıklı geldi. Hem CodeIgniter çatısını öğrenip daha da pekiştirmek, hem de böyle bir betiğe normalde de ihtiyaç duyulduğunu düşündüğümden, betiği kodlamaya karar verdim. Betik bir portfolyo betiği olacağından, tasarımının da basit ve profesyonel bir görünümde olması gerektiğini düşündüğümden önce tasarımını oluşturmaya başladım ve fikrimce bunu başarmış sayılırım. Lafı kısa tutup, betiği tanıtmakla yazıma devam etmek istiyorum.

PortfolyoM nedir?
PortfolyoM, yaptığı işleri sergileyeceği bir portfolyo sayfası oluşturmak isteyen kullanıcılara kolaylık sağlaması için CodeIgniter çatısı kullanılarak hazırlanmış ücretsiz bir betiktir.

PortfolyoM'u kullanarak:
* Sınırsız kategori oluşturabilir,
* Bu kategoriler altında sınırsız galeri açabilir,
* Bu galerilere sınırsız resim yükleyebilir,
* Portfolyo sayfanızda görüntülenmek üzere sınırsız sayıda sayfa oluşturabilirsiniz.

PortfolyoM'un sistem gereksinimleri:
* PHP 4.3.2 ya da üstü versiyonu.
* GD kütüphanesi.
* MySQL (4.1+), MySQLi
* Apache mod_rewrite ve htaccess desteği.

Bir kaç önemli not:
* Anasayfadaki hoş geldiniz yazısını application/views/portfolyo_anasayfa.php dosyasının içerisinden düzenleyebilir veya silebilirsiniz.
* Şu anda yönetim panelinden yüklenecek resimler için maksimum dosya boyutu 500kb, maksimum yükseklik ve genişlik değeri 1000px olarak belirlenmiştir. Bu ayarları application/controllers/panel.php dosyası içerisindeki $config['max_size'], $config['max_width'] ve $config['max_height'] değişkenlerinin değerlerini düzenleyerek değiştirebilirsiniz.
* Kategoriler içindeki sayfa başına galeri sayısı şu anda 5'tir. Bu ayarı application/controllers/portfolyo.php dosyası içerisindeki $config['per_page'] değişkeninin değerini düzenleyerek değiştirebilirsiniz.

PortfolyoM Demo Adresi:
http://portfolyom.atopal.com/

PortfolyoM İndirme Adresi:
http://atopal.com/projeler/12-portfo...ma-betigi.html

Betik hakkındaki görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi indirme adresindeki konu altına yorum bırakarak belirtebilirsiniz. Betikte karşılaştığınız herhangi bir hatayı atopal.com üzerinden benimle özel mesaj veya iletişim sayfası aracılığı ile temasa geçerek bildirmeniz rica olunur.