Konuyu açan sevgili arkadaşım eğer okul okuyup hayatını garanti altına alacağını sanıyorsan sana şimdiden orda dur derim. Kimse okula sırf eğlencesine gelmez fakat herkes başarılı olamaz veya olmak için uğraşmaz. Sana kısaca kendimi örnek vereyim.

Ortaokulda sıradan öğrenciydim 1-2 zayıfla geçiyordum. Çoğu hocam liseye bile zor girersin derdi. Mesela 30 erkekten harbiden 10 tanesi lise okumadı.
Meslek lisesine girdim 3 sene boyunca her sene devamsızlıktan kaldım ve af ile geçtim. Birinci sınıfta 4, ikincide 5, üçüncüde 6 zayıfla telafi sınavlarla geçtim hatta okulum bir dönem uzadı öyle mezun oldum. Lisedeki hocalarım da hayatta bitiremezsin diyorlardı ama bitirdim. 45 erkektik ve 35-40 kişi filan mezun olduk. Bazıları bıraktı. Bu 40 kişiden 10tanesi fln 2yıllık üni okudu. Ortaokuldaki 20 kişiden de 3-4 tanesi üni okudu.

Ben lisede 2 yıl sonra sınava hazırladım ve istanbul üniversitesini kazandım ve şuanda 3 sınıftayım derslerim de gayet iyi. Benim ortaokuldan 20 + liseden 40 arkadaşımın hiçbiri istanbulda üniversite kazanamadı. 4 yıllık üniyi de sadece ortaokuldaki 3-4 kişi kazandı. Yani okulda saçıma jöle sürüyordum diye ceket giymiyordum diye beni aptal veya tembel sananlar yanıldı. Hocalarımın bile giremediği bir okula bir bölüme girdim ve bitirmek üzereyim.

Her insan kendi hayatına kendisi yön verir. Lisede belki bazı şeyler için pişmanımdır fakat okuldan kaçıp kahveye gittiğim günleri veya kız arkadaşımla buluşmaya gittiğim günlerden pişman değilim. En güzel yaşımda eğlenmeye çalıştım ve geç olmadan hayatıma bir yön verdim. Senin sınıf arkadaşların da bir çoğu liseden sonra belki bir şekilde üniye girecek, güzel bir iş bulacak v.s hayatına yön verecek. İsterse tüm dersleri zayıf olsun dürüst olur çalışkan olur öyle bir işe girerki sen sabah akşam ders çalışırsın ama asgari ücrete mahkum kalabilirsin. Bu ülkede durumlar böyleyken tabiki ipin ucunu bırakmamak lazım ama ortaokul, lisede v.s biraz bazen genç olmak lazım. Müdürün odasından çıkmayan birçok arkadaşımı gayet başarılı iş güç sahibi yerlerde gördüm.

Kimseye burda haylazlık yapın boşverin okulu demiyorum ama ortaokul veya lisedeki notlarla hiçbir insani bilemezsiniz.