Spam yapana karışmamak mı? Hocam sizin söyledikleriniz hak hukuk ile bağdaşmıyor. Siz spam istemeyen adam e-mail adresi kullanmasın gibi bir felsefe öne sürüyorsunuz. Siz sitenizin reklamını yapmıyorsunuz. Siz insanlara talep etmedikleri bir şey veriyorsunuz.
Siz bir markete girdiğinizde o markette stand açan firmalar sepetinize sizin istemediğiniz ürünleri atıp, istemiyorsanız sepetten çıkarın diyorlar mı?
İnsanlar arayıp sitenizi bulmuyorlar. Siz insanlara talep etmedikleri bilgileri gönderiyorsunuz. Üstelik tamamen sallamasyon. 15k mesaj gönderdim diyorsunuz. Bu karışık listeden yediğiniz küfürleri hatırlatınca hassas tavır sergiliyorsunuz. Burada kimse size küfür etmedi ama 15 k mesaj gönderene minimum 3-5k küfür yer.
Spami şu örnekle açıklayabilirsiniz. Her gün kapınızı 45 tane pazarlamacı çalsa, 45 kere kapıya gidip kapıyı açıp, hayır almayacağım deseniz kendinizi nasıl hissedersiniz? Sizin talep etmediğiniz hizmetleri kapınıza getirseler, ürünlerinin reklamlarını yapsalar? Bu kadar hoş görülü olabilir misiniz? Malum birinin kapısını çalmayı engelleyen bir yasa yok.
Üstelik bu alakasız kapıyı çalan pazarlamacılar yüzünden 2 hafta sonra kapı zilini hiç umursamamaya başlarsınız ve ziyarete gelen arkadaşınıza da farketmeden kapıyı açmazsınız. Tıpkı böyle spam yapanlar yüzünden arada kaçırdığımız bir sürü önemli mail ve mesaj olduğu gibi...
arkadaşım yine sapla samanı bi güzel harmanlayıp alakası olmayan bir örnek vermişssin.
kimsenin kimseye zorla birşey sattığı yok. kimsenin kapısını da zorlamıyorsun. üstelik facebook ta istemeyen senin arkadaşlığından rahatça ayrılabiliyor.
yani anlamıyorum ben hiç mi facebook hesabınız yok, yada bilerek iş olsun diye mi muhalefet oluyorsunuz.