PrMakinesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek kardeşim çalışmış öğretmen olmuş? Devlet memuru değil mi sonuçta? Kaldıki şu günler öğretmenlik yapan 50 yaşın üzerindeki öğretmenlerin nasıl alındıklarını zaten bilenler biliyor. Öğretmen diye herşeyi yapma hakkı nereden doğuyormuş Allah aşkına. Kusura bakmada sen bu zihniyetle eğitim hayatın boyunca ezilirsin, sonra ilerde öğretmen olursanda aynı çektiklerini çektirirsin bende çektim diye. Ne kadar mantıksız şeyler. Ayrıca öğretmenlerin üst seviyeliği okula veli gelene kadardır. Ben ne hocalar gördüm dövdüğü öğrencinin velisi okula gelince veliye yalvarıp yakaran.
tamam sende haklısın, zihniyetim yanlış olabilir ama bakın ben bunu kendi okulum için söylüyorum. En basitinden örnek vereyim sana. Bigün hocalardan teki herkesin önünde saçını kestirmeden gelmiş diye öğrencinin tekine ******** defol git *** dedi. Ardından öğrenci babasını çağırdı, babası geldi hocaya dediki sen şerefsizi görürsün. Ardından arkadaşın babası müdür yardımcısına, müdüre, il milli eğitime kadar gitti dilekçe verdi. Herşey tamam.

Sonra hocayı çağırdılar şöyleydi böyleydi, arkadaşın babası dedi ben bu adamı okulda istemiyorum, birşey ettiler yaptılar bu durumu kapattılar. Arkadaş geldi dedi böyle böyle şikayet felan ettik çağırdılar ama barışın falan fıstık dediler öyle geçti gitti. Babamın bi lafı vardı "it iti ısırmaz" diye. Buda aynı hesaba denk geldi ama iyi bak mevzu şimdi patlak veriyor.

Şikayet eden arkadaşım o adamın dersinden geçmek için yapmadığı kalmadı, adam döndü şunu dedi bu seneyi sen zor bitiriceksin. Sene sonunu getiremedi çocuk dersi 4 olan 2 yi zor aldı sınıf geçti. Üstelik bölüm dersi 10 saat kredisi var.

Sen diyeceksin ki siz sığırsanız biz ne yapalım, onuda düşündük imza topladık 20-30 kişi il milli eğitime verdik. 3 gün sonra okulda idareciler tek tek bizi topladılar. Siz kimsiniz, siz eşkiyamısınız, kimi dilekçe ediyosunuz, bu adam evine ekmek götürüyor, adamı işinden mi ediceksiniz falan filan diye bide bunun üstüne laf yedik. O günden sonra şunu dedim kendime, hiçbir hocaya ters yapma, muhattap da olma. Hiçbir hocam ile muhattaplığım yoktur ama bütün derslerimde tam not çekerim.

Bu benim yaşadığım tecrübelerden dolayı kurduğum bi cümleydi. Ama şunuda öğrendim eğer öğrenciysen öğretmenin yalakasıda olmayacaksın, düşmanıda olmayacaksın, gidip geliceksin okuluna işine bakıcaksın.