Pullus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Milleti yanlış bilinçlendirmeyin bilmiyorsanız bırakın bilenler yazsın.

Yasa gereği hiçbir paket özel şartlar olmadığı hallerde (uyuşturucu,sigara,alkol vs) sahibi olmadan açılamaz.Bütün ürünler xray cihazından geçer.

Gümrükten bahsediyorsun orada sadece senin verdiğin 2$ ürün yok hangi biri açılıpta bakılıpta tekrar kapatılacak ?

Uzakdoğu ülkelerinden gelen tüm kargolar Kırmızı Bandtan Xray cihazına girer.Kırmızı olmasının sebebi ise daha sıkı kontrol edilmesidir.

Avrupa üzerinden gelenler ise Sarı Bandtan geçer burada kontrol daha rahattır.

Xray cihazından geçerken bakan yetkili içindekinin yasadışı yada vergiye muaf olduğunu anlar yada kanaat verirse o ürün o bandtan vergilendirme bandına geçer.

Tüm ürünler vergilendirilenler de dahil Bağlı bulunduğuz Posta işletme merkezine gelir.
Eğer ürün taşınamaz derecede büyük yada ağır ise veya vergiye muaf ise sizi arayıp oradan teslim almanızı isterler.

Vergiye gelince küçük illeri bilmiyorum ancak büyük illerde ankara , istanbul , konya , izmir gibi yerlerde vergilendirme ürün bedelinin %10 kadardır.

Diyeceksiniz ki ben Iphone getirim %10 öderim.
Eğer Gümrükten geçerse zaten PTT den geçer o ürün, Önemli olan Gümrükten geçirmektir.

Bunun da birsürü yolu var.

Ama tekrar söylüyorum ürünler aksi olmadığı sürece ilk açan siz olursunuz bu 2$ da olur 200$ da.
Var mı böyle bişey adamın belki özel eşyası sen kimsinki açıyorsun paketi diye davalık bile olunur.
Hem ozaman sırf gümrüklemede paket açıp kapatma memuru alınırdı hemde bayağı bir alınırdı.

Bütün ürünler xrayden geçer.
Merak eden varsa İstanbul Posta işletmesine gidebilir Avrupa Yakasındakine gözünüzle görebilirsiniz.
yazılana katılıyorum ama tahminim bazı ürünlerde bu değişiyor,
bende sık ürün alıyorum ama xray'de şüphelendikleri ürünleri açtıklarını düşünüyorum,mesela ben ram aldım ve açmışlardı,açılmış tekrar güzelce kapatılmıştı,kapatan kısmında da ve ayrıca tekrar kapatılmasında da PİM etiketleri yer almaktaydı,yani İst. Pos. İşl. Mer. etiketleri vardı,

ayrıca ürünleri alırken bir de sizin sorunuzu sordum konuya açıklık getirir mi bilmem,

Görevliye sorduğum Sorum: cep teelfonu getirebilir miyiz?
görevlinin cevabı: evet

2. Sorum:ürün farklı isimler altında girmesinde problem oluyor mu ve cep telefonu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?
2. cevap: zaten xray'den geçiyor,içi görülüyor ve cep telefonu da farklı bir sinyal yaydığı için anlaşılıyor,gümrük görevlisi eğer vergi olmasına kanaat getirirse gümrüğünü öder alırsınız..

dedi görevli.

alacağınız ile göre değişir ama tahminim çünkü görevli var görevli var,insiyatifine kalmış.