++++++++++++
Sanırım birazda biz sıkıya gelemiyoruz gibi geliyor. Rahata fazla alışmışız. Egoist hocalar illa ki olucak, illa ki sana taktımı bütün sene uğraşıcak. Lise işleri sabır işidir, rahatını bozucak adam belki okul kurallarınada karşı gelicek ama sen kalkıp ona karşı geldin, şöylesin bana bunu yaptıramazsın diyemiceksin. Çünkü o adam zamanında okumuş, çalışmış öğretmen olmuş senin üst seviyende bir kişi. Senin ona ses etme gibi bir hakkın yok zaten.
batıdaki lisede işler ne şekilde yürür bunu bilmem ama bizim burada meslek lisesinde hoca senin kafanıda kırsa dönüp niye kafamı kırdın deme hakkın yok. Buraya batıdan ilk geldiğimde bölümü bırakıcaktım, okulu bırakıcaktım o kadar ki berbat hocalarımız var. Sonradan son sınıf bi abim alışırsın dedi. Şimdi ben son sınıf oldum aynen dediği gibide oldu, rahat davranmayacaksın, rahatını bozacaksın, liseyi bitir sonra istediğini yap o saatten sonra sana sesini çıkaramaz.
Ne demek kardeşim çalışmış öğretmen olmuş? Devlet memuru değil mi sonuçta? Kaldıki şu günler öğretmenlik yapan 50 yaşın üzerindeki öğretmenlerin nasıl alındıklarını zaten bilenler biliyor. Öğretmen diye herşeyi yapma hakkı nereden doğuyormuş Allah aşkına. Kusura bakmada sen bu zihniyetle eğitim hayatın boyunca ezilirsin, sonra ilerde öğretmen olursanda aynı çektiklerini çektirirsin bende çektim diye. Ne kadar mantıksız şeyler. Ayrıca öğretmenlerin üst seviyeliği okula veli gelene kadardır. Ben ne hocalar gördüm dövdüğü öğrencinin velisi okula gelince veliye yalvarıp yakaran.