Lise Son sınıfa gelsinler hepsi inek olup çıkarlar merak etme

bizde öyleydik gırgır şamata tantana. Ama lise son sınıfa geçince insanın aklı başına geliyor. Hele ki Öss sınavı yaklaşınca artık tüm geçmişiniz ve gelecekte olabilecek herşey gözünüzün önünden film perdesi gibi geçip gidiyor. İşte o zaman ben büyümüşüm, artık gerçek hayata atılıyorum diyorsun. O zaman işte aklı başına geliyor insanın

Şu ülkede okuyan ki özellikle şuanda lise okuyan öğrencilerin tümüne sorun bakalım hangisi okula isteyerek, severek gidiyor? hangisi her sabah sıcacık yatağından kalktığında hay ben bu okulun... demiyor? emin olun 5 milyon lise öğrencisi varsa bunun 4.7 milyonu aynı düşüncelere sahiptir.
++++++++++++
Sanırım birazda biz sıkıya gelemiyoruz gibi geliyor. Rahata fazla alışmışız. Egoist hocalar illa ki olucak, illa ki sana taktımı bütün sene uğraşıcak. Lise işleri sabır işidir, rahatını bozucak adam belki okul kurallarınada karşı gelicek ama sen kalkıp ona karşı geldin, şöylesin bana bunu yaptıramazsın diyemiceksin. Çünkü o adam zamanında okumuş, çalışmış öğretmen olmuş senin üst seviyende bir kişi. Senin ona ses etme gibi bir hakkın yok zaten.
batıdaki lisede işler ne şekilde yürür bunu bilmem ama bizim burada meslek lisesinde hoca senin kafanıda kırsa dönüp niye kafamı kırdın deme hakkın yok. Buraya batıdan ilk geldiğimde bölümü bırakıcaktım, okulu bırakıcaktım o kadar ki berbat hocalarımız var. Sonradan son sınıf bi abim alışırsın dedi. Şimdi ben son sınıf oldum aynen dediği gibide oldu, rahat davranmayacaksın, rahatını bozacaksın, liseyi bitir sonra istediğini yap o saatten sonra sana sesini çıkaramaz.