Bu kadar psikopatca bir eğitim sisteminin uygulandığı ülkede normal bence .
"
Sayısal seçmişim " Tarih , Coğrafya , Dil anlatım ve edebiyat" gibi 9 sene boyunca hayatım boyunca yetecek bilgileri almama rağmen halen bu dersleri görüyorum. Yok divan edebiyatı sayısal okuyacak adamın ne işine yaracak / hangi akla hizmet gösteriliyor halen anlamış değilim .
Ayrıca matematik fen bölümü öğrencisi olmama rağmen tüm sene boyunca bi kere bile labaratuar ( yanlış yazmışımdır belki ) yüzü görmedim.Hocalar " Evet arkadaşlar , mayoz 2 evresinde bu şu oluyor , bunları not alın sınavda sorucam " . E aldık not , sınavda sordun cevapladık ama öğrendik mi ? Yok .Sınavdan 3 gün sonra sorsan bi halt hatırlamıyor kimse.
İlkokul 4. sınıftan beri dingil bi ingilizce dersi görüyoruz.Bazen gerizekalı olduğumu düşünüyorum.4,5,6,7,8,9,10 . 7 Senedir ingilizce görüyorum , ne öğrendim peki.Koca bir " HİÇ" .Haftanın 3 saati boşu boşuna geçiriyoruz.
Sonra " 30 kişilik sınıftasınız , Ankara'nın en iyi okullarından birindesiniz bu başarı niye düşük " . Yahu manyak gibi ezber yaptırmak için uğraştırıyorsunuz , işimize yaramıyacak abzürt ,saçma bilgileri öğretiyorsunuz.Öğrencide insan bir süre sonra kafayı cozutturuyor ( Bknz . Ben ) Psikolojik destek alıyorum şuanda.Dikkat dağınıklığı var bende. Teşekkürden aşağı almazken , şuan çoğu dersim zayıf ( bu dönem )
Son olarak ; Bu ülkede herkes okuyamaz , bünye meselesi.Bünyesi kaldırmayanlarda kendi yolunu çiziyor.Üzülüyorum bu gençlere falan hikaye bence..
Ünlü düşünür
Antonyu
Quin'in dediği gibi " Herkes okursa , kim amele olacak "