zulfikar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ama liseden bende kolaya kaçıp sözele sığınsaydım yada matematik bilgime güvenerek matematikçi olmayı düşünseydim sizin gibi düşünrdüm.

Siz sözelin kolay bir bölüm olduğunu mu sandınız? Nasıl bir zihniyetiniz var ki bunu diyebiliyorsunuz? Sayısalın sözelden ne farkı varki böyle yorum yaptınız o zaman ben de diyeyiyim ki sözel olmasaydı siz şu an bunları yazacak ve düşünecek kapasiteye sahip olamazdınız.Sözeli bu hale düşünren beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler utansın.

Bir edebiyat bir coğrafya bir tarih bir felsefe hayatın taa can damarlarıdır.Elbette matematik ve sayısal bilimler de önemlidir ama siz kalkıp da sözeli çalışmayan kaçan öğrencilerin seçtiği alan olarak gösterirseniz en büyük gafı yapmış olursunuz...Elbet herkesten aynı kapasiteyi bekleyemeyiz ancak iki yıllıkla hiç de sizin bildiğiniz gibi kolay bölümler değildir.Neden ülke şartlarını düşünmüyorsunuz bir meslek lisesi mezunu ne kadar zeki olsa da başka bir bölüme giremiyor alan dışı sayıldığı için bu durumda da karamsarlık ve boşvermişlik başgösteriyor siz çok mu zeki olduğunuzu sanıyorsunuz etrafınızdaki o iki yıllık dediğiniz kişilerden...size verilen fırsat onlara verilmedi ve onlar da okumadı öyle mi? Bu koskocaman bir yalan ve kendini ayrı görme üstün görme psikolojisidir.

Matematik okuyorsunuz evet birçok bölüme göre iş imkanınız çok ama siz gemisini kurtaran kaptanmısınız ki diğer bölümlere yükleniyorsunuz? Belli bir kurtuluş olacaks toplu halde olacak yoksa birey bazında düşünmek bencillik olacaktır.
Aslında anlatamamışım durumu orada sözelin kolay olduğunu düşünmüyorum sadece sözele sayısaldan kaçıp giden bir çok öğrenci var ve genel olarak sözellerin adı çıkmış çevremde hem bunu ben değil sistemde söylüyor geçer not alınca hiç bir bölüme girilemese bile sözel bölümlere giriliyor, meslek isteyip kazanamayan hatta imam hatipe giremeyen tembel çaresiz liseli sözele sığınıyor buda oradaki ortamı bence bozuyor. Evet sözeli herkes yapamaz haklısınız bu konuda ben biraz sözel için kendimi düşünerek söyledim 2 yıllıklar içinde şunu belirteyim 2 yıllıklara sırf hava değişimi için giden bir çok gereksiz insanın yanında elbette zekileri oldukça fazla var ama Türkiye şartlarında o zeki veya çalışmak isteyen insanlar için 2 yıllık eğitim ve sonrasındaki meslek hayatı için çoğu bölümde yetersiz görüyorum ve meslek yüksek okullarının çoğu özellikle anadoludakileri lisenin devamı gibi duruyor bunları ben değil giden arkadaşlarımda söylüyor destekliyor. Benim kuzenim lise 3. sınıf web tasarım bölümünde ama hala donanımla ilgililer web hakkında çok az şey biliyor belki bu her okulda böyle değil ama genelinde böyle özellikle bölüm derslerine bile alakasız hocaların girdiğini duydum. Bu arada ben kimseden zeki değilim ve 2 yıllığa gidenleri eleştirmiyorum aksine onlar için daha iyi ortamlar yaratılmalı ama
devletin bu konuda yeterli desteği vermediğini düşünüyorum. Siz işveren olsanız karşınızdaki kişinin diplomasınamı yoksa yeteneklerine ve kariyerinemi bakardınız ? Elbette iş bulunur ama 12 yıl sırf lise için okuyup 2 sene veya 4 sene üniversiteye giden insan asgari ücretin biraz üstünde yaşasın ki? O rakamlar belki bazıları için çok büyük ama hayata bir kez geliyoruz ve herkesin en güzel biçimde yaşamasını isterim.

qktq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Matematik 4 işlem evet belki herkes yapamıyabilir biraz çalışsa çoğu kişi yapar ama siz Edebiyatı,Tarihi,Felsefeyi kolay mı zannediyorsunuz?Kolay mı Edebiyat'da o kadar yazarları,eserleri incelemek 10 tane dönemi var sözel diye size kolay geliyor heralde.
Evet herkes yapamayabilir ama sözel ile seçilebilecek bölümler o kadar kısıtlı ve özellikle işi iyi olan meslekleri o kadar az ki Türkiye'de... Bu arada sözeli veya başka hiçbir bölümü küçüsemiyorum ama üniversite okuyup kimse iş bulamadım demesin sonra burada konuşmakla olmuyor icraate dökmek gerekirse sokaklara dökülmek gerekiyor o düzenin değişmesi için ben ne yapabilirim ki tek başıma yüklenmeyin bana