ama liseden bende kolaya kaçıp sözele sığınsaydım yada matematik bilgime güvenerek matematikçi olmayı düşünseydim sizin gibi düşünrdüm.

Siz sözelin kolay bir bölüm olduğunu mu sandınız? Nasıl bir zihniyetiniz var ki bunu diyebiliyorsunuz? Sayısalın sözelden ne farkı varki böyle yorum yaptınız o zaman ben de diyeyiyim ki sözel olmasaydı siz şu an bunları yazacak ve düşünecek kapasiteye sahip olamazdınız.Sözeli bu hale düşünren beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler utansın.

Bir edebiyat bir coğrafya bir tarih bir felsefe hayatın taa can damarlarıdır.Elbette matematik ve sayısal bilimler de önemlidir ama siz kalkıp da sözeli çalışmayan kaçan öğrencilerin seçtiği alan olarak gösterirseniz en büyük gafı yapmış olursunuz...Elbet herkesten aynı kapasiteyi bekleyemeyiz ancak iki yıllıkla hiç de sizin bildiğiniz gibi kolay bölümler değildir.Neden ülke şartlarını düşünmüyorsunuz bir meslek lisesi mezunu ne kadar zeki olsa da başka bir bölüme giremiyor alan dışı sayıldığı için bu durumda da karamsarlık ve boşvermişlik başgösteriyor siz çok mu zeki olduğunuzu sanıyorsunuz etrafınızdaki o iki yıllık dediğiniz kişilerden...size verilen fırsat onlara verilmedi ve onlar da okumadı öyle mi? Bu koskocaman bir yalan ve kendini ayrı görme üstün görme psikolojisidir.

Matematik okuyorsunuz evet birçok bölüme göre iş imkanınız çok ama siz gemisini kurtaran kaptanmısınız ki diğer bölümlere yükleniyorsunuz? Belli bir kurtuluş olacaks toplu halde olacak yoksa birey bazında düşünmek bencillik olacaktır.