AdanaTEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ibsiz sapsız gezerler bir yerde bir yola girerler o yolda bir süre giderler sonrada harcanırlar kendi tercihleri anaları babaları bir yere kadar bakar onlar ölünce peki hic düşünmüyorlar amcası teyzesi 1 gün bakar 2 gün ya sonrası hiç düşünüyorlarmıki bunları onlarla konuşşa biri 2. gün gene aynı şeyler olucaktır.Allah ıslah etsin ne diyelim.
Üstte verdiğim orantı abartmıyorum , Tam o sayıdadır belki daha fazla da olabilir.

Bugün çoğu okulda bu sayılara varan bu tip gençler olduğuna inanıyorum.
Eee gelecekte gençler ne yapacaklar ?
Amelelik yapmaya razılarsa , 2 yıllarını okulda eğlenceye harcamak yerine şimdiden alışmalılar diyeceğim ama bazılarıyla konuştuğumda " ben amelelik yapmam" diyor ve gülüyor.
Hiç biri ciddi değil , Allah gençlerimizin sonunu hayır etsin.
Yaşıtlarım adına çok üzülüyorum.

KompLo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu o çocuğun suçu değil. Herkesin biraz katkı payı var bu durumda.

- Ailesi, gerekli yönlendirmeleri yapamıyor. Çocuklar gelişigüzel yetiştiriliyor.
- Eğitim sistemi çok dengesiz. Bilgi yüklemesi yapılıyor, halbuki herkes kendi ilgisine göre ağırlıklı ders almalı. Bugün "tembel" diye tabir edilen öğrencilerin bir çoğu çeşitli alanlarda büyük potansiyele sahip. Öğretmenlerin keşfetmesi gerek. Yoksa ömür boyu "tembel-bilgisiz-cahil" sıfatıyla anılacaklar. Herkes Matematik ya da Türkçe yapamaz mesela. Çoklu zeka kuramı doğru düzgün uygulanmıyor.
-40-50 kişilik sınıflarda eğitim var. Çok saçma.
-Eğitimsiz bireylerle dolu çevre. Bunun da etkisi büyük.

Başarılı olanlar da şanslı kişiler bence. Aile - çevre - öğretmenlerin etkisi tartışılmaz.
Evet nedense ;
Aileleri tarafından baskı altında kalan çocuklar , Dışarı çıktıklarında azıyorlar.
Aileleri tarafından baskı altında olan çocuklar , Rajonlarını okulda kesiyorlar.
Aileleri tarafından baskı altında olan çocuklar , kavgayı çok seviyor. Hayatında her bi' şeyi kavga ile çözmeye alışıklar.

Yazık gençlerimize...