Ben de bir cevap yazmak istedim.

Abin falan değilim 20 yaşındayım, 21 olacağım kısa bir zaman sonra Hayatımı ne Google Adsense'ten ne SEO'dan ne siteme gelen hitlerden ne de reklamlardan kazanıyorum. Üniversite okumadım gerçi üniversiteye girdim ama bu yıl bıraktım. Bu ülkede açıkçası okumayı da pek düşünmüyorum.

Front-End Web Developer olarak Istanbul'da hayatımı kazanıyorum. XHTML, CSS, JS, Usability, Accessibility gibi şeyler yaparak hem freelance/proje bazlı hem de full-time olarak ajansa bağlı olarak çalışıyorum. Onlarca kez büyük ajanslardan ya da ünlü web projelerinden teklifler aldım. Bir çok uluslararası ödül alan işlerde arayüz geliştirme işleri yaptım. Bir çok Mühendis'ten daha fazla para kazandım. Tamam bu işe belki 5 yıl önce başladım bir üniversite hayatını web teknolojilerine harcadım fakat bundan pişman değilim kesinlikle. Bu yaşımda hayatımı kazanıp Istanbul gibi bir yer de rahat rahat yaşayabiliyorsam, istediğimi yapabiliyorsam bu Internet sayesinde olmuştur.

Bir tavsiye eğer hayatını bu işten kazanmak istiyorsan. Google Adsense, hit vs gibi şeyler ile boşuna zaman kaybetme.

Tasarım mı? Programlama mı? Reklamcılık mı?

Hangisini seviyorsan seç birini ve başla öğrenmeye bir an önce...

Unutma, önüne çok engeller çıkacaktır. Benim önüme onlarca engel çıktı. Yapamazsın diyenler oldu kesinlikle vazgeçmeyeceksin!