Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lig tv, hack olayları, çocuk p**** veya birinin isminin telefon numarasının sitede bir şekilde bulunması bu sonucu doğuruyor. İstersen siteni ugandada host et domaininde afrikadaki bir servis sağlayıcı olsun, istenildiğinde tüm firmalardan bilgileriniz alınıyor, sahte bilgiler bile verseniz sitenizin ftp gibi kısımlarına eriştiğinizde bu loglar yine tutulmuş oluyor ve yetkili mercilere bu bilgiler verilebiliyor.

Özellikle etiket olayı büyük risk. Siz her ne kadar dikkat etsenizde etiketler google dan gelen aramalara göre oluştuğu için adam şans eseri google da birşey arar sizin sitenizede o etiketi eklemiş olur. Özellikle ***** site sahipleri ziyaretçilerin kendilerine rahat ulaşabileceği yolları whoisde yada sitede belirtmeli. Böylece avukatlar yada sitede numarası ismi geçen kişiler size ulaşabilir. Öyle ben gizli takılayım kimse bana ulaşamasın dersen, adam sana ulaşmaya çalışır ulaşamayıncada açar davayı şak diye kapında polisi görürsün.

İşin vergi kısmı aslında işin daha ciddi boyutu. Maalesef bir gerçek varki, ülkemizde kazandığınız herşeyin vergisini ödemek zorundasınız. Reklam firmalarının birçoğu vergi kesintisi yapıp bizim yerimize vergimizi ödediklerini söylüyorlar ama hangisinin ödeyip ödemediğini yada eksik ödeyip ödemediğini bilemeyiz. Özellikle vergi borçları bildirimi hemen gelmez. Birikir birikir hesap hareketleriniz takip edilir 5 yıl sonra bir bakmışsınız vergi dairesinden bir zarf gelir ve vergi borcunuz ile karşılarsınız. Ki bu forumda zamanında vergi levhasız hostçuluk yapan sonra müşterilerini devreden birkaç hostingçi arkadaş 2 yıl sonra vergi borçlarıyla karşı karşıya kaldı, her sattığı hosting için fatura istendi, xx bin tl cezayı zar zor denkleştirip kurtuldu.

Vergi ödemeyen reklam firmaları her zaman risk altında, yayıncılarıyla beraber. Ama unutulmamalıdırki vergi levhası almak o kadar kolay değil, yukarda serkay demiş benim vergi levham var, onun internet cafesi vardı bi ara mecburen almış şimdide rahat ediyor.

Ama böyle işyeri ofisi olmayan biri için vergi levhası almak kolay değil, 100 tane şartı şurtu var.
olay detaylı yazılmış,tbrklr