Kesinlikle ana iş değildir webmasterlık. 2000'li yılların başında çok aktif ve kaliteli işler yapmaktaydım. Bazı aylar çok iyi paralar kazandım, kimi zaman hosting nedenlerinden dolayı gelirlerim düştü, sitelerim hacklendi verilerim gitti. Bu gibi sıkıntılarda yaşadım. Genellikle tüm sorunların üstesinden gelip devam ettim. Zaman içerisinde rekabet arttı, verdiğim emeklerin karşılığını bulamamaya başladım ve 2006 yılında ise tüm aktif sitelerimi kapatmak durumunda kaldım. Ana işime ayıracağım vakti ve nakti webmasterlığa ayırmakla hata yaptığımı düşünüyorum. 1998'den beri hobi amaçlı domain toplamaktayım, şuan 1.500'e yakın alan adım mevcut ve yalnızca 10 tanesinde içerik var.
Bu işten iyi paralar kazanmak şans işidir, özgün proje ve reklama dayalı kuvvetli bir bütçe gerektirir. Sıfırdan bir dizi sitesi kurmakla veya ikinci el bir projeyi devam ettirmekle para kazanmayı umuyorsanız, ayırdığınız vaktin ve naktin gerçekten boşa gittiğini göreceksiniz.
Eğitim hayatınıza kuvvetli bir şekilde sarılın, ana işinize yoğunlaşın ve nasıl daha iyi olabilirim diyerek çalışın.
Başarılar dilerim.