Nicks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceden iki türlü Bilg. Öğretmenliği vardı.

1 ) Teknik eğitim fakültelerindeki öğretmenlikler ( Bilg. sistemleri öğrt. Bilg. Kontrol öğrt. Bilg. öğrt. vs. )

2 ) Eğitim fakültelerindeki ( BÖTE )

Teknik eğitim fakülteleri YÖK tarafından Teknoloji mühendisliği fakültelerine dönüştürüldü. Bu sebeple bu fakültelerde artık teknik öğretmen yetiştirilmeyecektir.

Teknik fakültelerin eğitim kaliteleri eğitim fakültelerine nazaran çok daha kalitelidir. Mühendisliğe yakın bir eğitim verilmektedir. Zaten mühendis olma hakları vardır. ( Ancak yıllardır, bu hakkı kullanmalarına ilişkin yasal düzenleme yapılmamıştır. [ Yönetmelik ] )

Eğitim fakültelerinde bulunan Bilgisayar Öğretim ve Teknolojileri Öğretmenliğinin ( BÖTE ) eğitim kalitesi ve ders müfredatı Teknik eğitim fakültelerine nazaran çok düşüktür. Boğaziçi, ODTÜ vs. dışındaki üniversitelerde bulunan BÖTE'lerin bazılarının eğitimi resmen berbattır, desek tam yerinde bir ifade olur. Eğer piyasada iş yapma gibi bir düşünceniz varsa bu bölümü okumanızı tavsiye etmem.

BÖTE'nin ders müfredatından eğitim derslerini, ve birkaç kültür ( kimya, fizik vs. ) dersini çıkarırsak, iki yıllık bilgisayar programcılığı ile aynı diyebiliriz. İki yıllık ile Böte'nin ders programlarını inceleyerek konuşuyorum. Böte'den mezun olanların büyük bir kesiminin teknik bilgileri çok ama çok zayıfdır. Tabi ki, bötecileri yermek, küçümsek için bu ifadeleri kullanmıyorum. Sadece gerçekleri açıklıyorum.

Şuan Böte'den mezun olanlar MEB'de ve bazı devlet kurumlarında çok rahat iş bulabiliyorlar. KPSS puanları diğer bölümlere oranla düşüktür. Tabi ki bu puan atama dönemine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Benim size tavsiyem, iyi bir üniversitede müh. okuyamayacaksanız. Böte'yi seçmeniz çok iyi bir fikir olacaktır. Bilg. Mühendisleri bile iş bulmada zorlanıyor. TÜİK'in açıklamalarına göre 2010 yılında en çok işsiz Bilgisayar alanında olmuştur.

[ İspat ]

Bu tavsiyeyi şuanlık için yapıyorum. 5 yıl sonra durum ne olur. Bir şey diyemem. Çünkü; günümüzde Böte'ye aşırı bir rağbet var.

Bir zamanlar sosyal bilgiler, tarih öğrt. ve fen bilgisinde öğretmen açığı çok ama çok fazlaydı. Millet bu öğretmenlikleri tercih ettiler. Mezun olduklarında ise bir şok ile karşılaştılar. Birden bire bölüm kontenjanları düşürüldü. Puanlar yükseltildi. Aynı durum Bötecilerin başınada gelebilir.

Ancak kendinizi okul ile sınırlamayacak ve piyasada kendinizi geliştirecekseniz, ne olursa olsun. İşsiz kalmanız mümkün değil. Fakülteye kayıt yaptıktan sonra muhakkak bir bilgisayarcı ile bağlantı kurmaya çalışın. Kendinizi geliştirmeye bakın. İyi yerlerde her yıl dönüşümlü olarak staj yapın.

İlk yıllarından itibaren kendinize bir alan belirleyin. Ona göre kendinizi geliştirin. ( Yazılım [ database, programlama, web programlama, grafik vs.] Donanım [ Network, pc donanımı vs. ] ) gibi..

Kesinlikle birden fazla alanda kendinizi geliştirmeye çalışmayın. Sadece bir alanda uzmanlaşmaya bakın.

Saygılar.
Şimdi bilgisayarda değilim ama ; yorum yapmak istedim.Bilgisayar mühendisliği aslında çok iş alanı olan meslek ama ; kendini geliştirme + iyi bir TEKNİK Üniversiteden geçer.Makinadayım bende.İTÜ'den mezun olanlar ; ülkerdir,koçdur gibi yerlerdeler.Bilgisayardan mezun olanlarda ; microsofta kadar gider..TEKNİK üniversiteden mezun olanlar herzaman mühendislik alanlarda daha çok iş imkanına sahiptir.Arkadaşın dediklerinede katılıyorum.Staj durumları vs.
Saygılar.