Daha önce de benzer konu açmıştım fakat güncelliğini yitirdiği ve eklemeler yapmam gerektiği için tekrar açtım.

Aranan nitelikler:

Öncelikle bu bir kopyala-yapıştır işi değil, ciddi bir editörlük işidir.
Acil paraya sıkışmış ve bu işi sadece para için yapacak kişiler lütfen başvurmasın.
“Referans” konusu önemlidir. Referanslarınız ne kadar iyi ise o kadar iyi iş yaparız.
Aşağıda başlıklar halinde açıklanan bölümlerin bir veya birden fazlası için başvuru yapabilirsiniz.

Cep telefonlarına özel bir ilginiz yoksa ya da nitelikli bir sitede yazarlık yapmamışsanız lütfen başvurmayın. Bir operatörün sitesine ya da cep telefonu sitesine gidip bakıp yeni sandığınız bir telefon/haber/kampanya aslında siteye çoktan eklenmiş olabilir. Güncellik ve yazılarınızda Türkçe kullanımı son derece önemlidir. Lütfen başvururken bana daha önce yazdığınız yazıları referans gösterin. Aksi taktirde başvurunuzu değerlendiremeyeceğim.

Yapacağınız işler:

Cep telefonu modeli ekleme

Yeni çıkan ya da size söylenen cep telefonu modellerini ekleyeceksiniz. Cep telefonu eklerken karşınıza 70 küsür tane özellik doldurma/seçme alanı çıkacak. Siz, kaynaktan bakıp aynılarını uygun şekilde dolduracaksınız. Uygun formatta fotoğraflar ekleyeceksiniz. Fotoğrafı içerik girme sayfasından kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Eğer gerekirse 2-3 cümle kadar bir tanıtım yazısı yazacaksınız. Özellikler alan doldurma ya da seçme şeklindedir. Form doldurur gibi dolduracaksınız fakat verilerin sıralaması kaynakla birebir uyuşmadığından az da olsa uğraş gerektirir. İçerik girdikçe eliniz alışacaktır.

Mobil operatör kampanyası/servisi/tarifesi/haberi ekleme

Yine cep telefonu eklemede olduğu gibi ufak tefek seçmeli alan doldurma işlemi var. Onun dışında tamamen kendi cümlelerinizle kampanya/servis/tarife ya da haberi açıklayacaksınız. Operatörün sitesinde yer alan uzun açıklamaları (Sıkça sorulan sorular gibi...) kopyalayabilirsiniz. Genellikle resim girilmez fakat varsa eklenebilir. Bu kısımda güncelliği takip etmek çok önemlidir. Bu kısımla ilgilenecek görevlinin kaynak siteleri ve dökümanları çok iyi takip etmesi gerekiyor. Detaylar, işe alınan kişilere anlatılacaktır.

Haber ekleme

Tamamen kendi cümlelerinizle cep dünyasından haber metinleri yazacaksınız. Mobil operatör içeriği ekleme gibidir ancak yazmanız gereken yazılar daha açıklayıcı ve biraz daha uzundur. Kaynak verilecektir.

İndirme bölümüne dosya ekleme

Dosyanın hangi işletim sistemlerinde çalıştığı gibi bazı doldurmanız gereken alanlar olacak. 1 ya da birkaç adet ekran görüntüsü ekleyeceksiniz. Eklenebilecek içerikler ücretsiz ya da deneme sürümü olabilir ancak yasadışı bir şey eklememeniz gerekiyor. Dosyaları, size verilecek formatta hazırlayıp zip’leyeceksiniz. İçeriği hem içerik girerkenki sayfaya hem de size verilecek dosya paylaşım sitelerine yükleyeceksiniz. Eğer dosya her türlü telefona uyumluysa ve sitesinden indirilmesi gerekiyorsa indirilme bağlantısını da ekleyebilirsiniz. Ayrıca dosyanın ne olduğunu da açıklama kısmında kendi cümlelerinizle açıklamalısınız.

Foruma başlık açma ve editörlük

Forum, Vbullettin, PhpBB gibi sıradan hazır yazılımlardan değildir. 3 ana bölüm vardır: Cep Telefonları, Mobil Operatörler, Paylaşım. Cep telefoları bölümünde tüm markaların kategorileri vardır. Bu kategorilere telefon modelleriyle ilgili genel başlıklar, sorular, sorunlar, ipuçları gibi başlıklar açılabilir. Gerçek bir kullanıcı gözüyle mesaj yazmalısınız. Bazı örnek başlıklar:

- Samsung Ses Yükseltme
- Samsung E-250 Oyun Yükleme Resimli Anlatım
- Cep Telefonu İçin Video Çevirimi Yapma
- N79 kötü foto çekiyor
- E71 versiyon yükselttim telefon açılmıyor

Bu bölümde ayrıca tavsiyeler, fırsatlar ve ikinci el bölümleri bulunur. Tavsiyeler kısmında aradığınız telefonun özelliklerini seçip, bir fiyat aralığı verip eklemek istediklerinizi yazarak başlığı açarsınız. Fırsatlar kategorisinde güncel cep telefonu kampanyalarını paylaşırsınız. Fırsatın başlangıç ve bitiş tarihi gibi seçimler yapılır. Kampanyayı düzenleyen mağazanın gerekirse adres bilgileri girilir, web sitesi yazılır. İkinci el kısmına ekleme yapmanıza gerek yoktur.

Mobil operatörler kısmında yine kullanıcı açısından bakarak "soru, sorun, teknik bilgi, tartışma, ipucu, şikayet, memnuniyet" ile ilgili başlıklar açılır. Burada ayrıca tavsiyeler bölümü bulunur. Kullanılan ve geçmek istenilen hattın özellikleri girilir / seçilir. Üyeler bu kriterlere uygun tarife ve hatları önerirler. Sizin yapmanız gereken, hayali ama insanların işine yarayabilecek tavsiye başlıkları açmak. Cevap yazmanıza gerek yok.

Paylaşım bölümünde ise yine sitedeki "İndir" bölümüne benzer şekilde başlıklar açılır. Burada dosyaları ziplemeniz, upload etmeniz ya da şifrelemeniz gerekmez. Yeterince girebileceğiniz link alanları vardır. Başka sitelerden "çalışan" içerikleri buraya gerekli alanlara kopyalayabilirsiniz. Resim girip girmemek size bağlıdır.
Bu bölümle ilgilenebilmek için cep telefonlarıyla yakından ilgili olmanız, kullanıcıların açtığı başlıkları yanıtlayabilme kapasiteniz önemlidir.
İnceleme ve yazılar
İnceleme kısmı çeviri olacağı için pre-intermediate ve üstü İngilizce gramer bilginiz olmalıdır. İncelemeler yeterince uzundur.
Yazılar ise, size verilen konunun araştırılması ve kendi cümlelerinizle makale yazabilme yeteneğiniz

Ücretlendirme:

Ücretlendirme anlaşma şartlarına göre değişecektir. Tekliflerinizi iletebilirsiniz. Önemli olan işi yapabiliyor olmanızdır. Bazı bölümlerde girdiğiniz içeriklerin okunma ve beğenilme sayısına göre otomatik puan sistemi hazırlanıp ona göre ücretlendirme yapılabilir (Şimdi ya da ilerleyen dönemlerde).

Sitede başka editörler de görev yaptığından, içeriği eklemeden önce daha önce eklenip eklenmediğini MUTLAKA kontrol etmeniz gerekiyor.

* Tüm içeriklere meta anahtar kelimeler ve etiketler girilecektir.
* İşe alınan kişiye sitenin yönetim paneli hakkında bilgi ve destek verilecektir.
* Referansınızın olması önemlidir. "Ciddi" editörlük potansiyeli olan arkadaşlara ihtiyacımız var.

Zaman ayırıp okuduysanız, yapabileceğinize inanıyorsanız lütfen özel mesaj atınız.