Peki her zaman hırsızlık mıdır? Bazı lamerlar yüzünden evet hacking terimi yanlış algılanıyor. Lamerlarda demiyelim hatta. Günümüzün bilişim hukukunu bilmeyen küçük yaşta çocuklar çok. Geçmişi hackinge dayalı birisiyim açıkcası, terör örgütü sistemlerine zarar veren ünlü bir timde yer almaktaydım. Daha sonra biraz gençliğimize vereyim bencillik yapıp birkaç sisteme bilerek zarar verdim. Ama bu işin iş olmadığını görmekse ne çok uzun sürdü ne çok kısa. Direk eğer hack = hırsızlık benzetmesi yaparsanız bu bilgisizliğinizi gösterir. Peki biz eskiden terör örgütü yandaşı sistemlere sızarak, bozarak veya yok ederek hırsızlık mı yapmış oluyoruz? Yoksa milletimize faydamı sağlamış? Bende malesef zamanında kendi bencilliğimden ötürü masum sistemlere saldırdım, saldırmadım demiyorum ve bundan son derece pişmanlık duydum, vicdanım el vermedi; ne başkalarının canı yansın nede bu işi bu pişman olduğum şekilde yapanlar pişman olacakları hale gelsinler diye elimden geleni yapmaktayım, kişileri en azından internet üzerindeki kişisel güvenlikleri konusunda yardımcı oluyorum. Artık güvenlik zamanı ama şunuda söyleyim bir Türkiye aleyhine sistemde açık keşfederim onların canını yakarım ama masum kişilerin sistemleriyle uğraşmam için bir gerekçe yok.

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim, gidiyorsunuz 2 php bilgisi bilen kişiden script alıyorsunuz sonra kırk tane açık çıkıyor hackleniyorsunuz. Yahu birazda düşünün bu adamın bilgisi ne kadar; artık kırk yıllık açık sql injection yapılıyorsa bir script'e kusura bakmayın suçlu sizsiniz. Bu lafım genelinize 9 yıldır programlama ile ilgilenen birisinin sözleri bunlar.

İyi günler.