Gündüz uyur, gece hareketlenirler. Bu yüzden eğer çarkı vs. ses çıkartıyorsa kesinlikle sinirlerin bozulur. Çarka da gerek yok. Maymun gibi kafesin içinde oradan oraya tırmanır, koşar. Demirleri kemirir. Küçücük şeyden bu kadar ses nasıl çıkıyor dersin? Yani uyuma len, diye bağırmasını bile beklersin. Gece uykumdan kalkıp diğer odalara taşıdığım çok olmuştur.

Koku problemi biraz mevcut. Kafes temizliğine vs. çok dikkat etmen gerekiyor.

Devamlı bir kaçma hevesi içindedirler. Eline aldığın zaman aşağıya filan atlamaya çalışır. Masadan, kanepeden atlayıp devamlı evin en karanlık ve kuytu köşelerine kaçarlar.
Kaçmaları ayrı bir problemdir. İlk kaçtığında balkondan düştüğünü düşünüyordum ama gece kalkıp geri geldi. Daha sonra çok kere kaçtı, alıştım artık. Kaçtığı zaman kafesinin kapısını açıyorum. Ben yatınca geri geliyor. Öğrenci evi olduğundan ev boş. Sıkışma vs. gibi bir problemi olmuyor bu nedenle.

Kemirgen aldığını unutma, halıfleksleri kese kese halıfleks kalmadı. (: Evinde değerli eşyaları hamsterından uzak tutmanı tavsiye ederim. Kablolara filan dikkat et.

Artılarına gelirsek; bakımları kolay ve ucuzdur. Tüy dökmezler. Eline alıp sevebilirsin, dişi al bu nedenle. Çok zekidirler(özellikle kaçma konusunda). Gömlek cebine koyup gezebilirsin. Meraklıdırlar seninle gezerken sanki ilk defa çıkmış gibi etrafı izler. Kolay hasta olmazlar(en azından bendekiler öyle). Kafesine yeterli su ve yem koyup bir kaç günlüğüne seyahate gidebilirsin.

Kişisel tavsiyem en ideal ev hayvanıdır. Yine evcil hayvan alacak olsam yine hamster alırım. (:

Aldığın zaman istersen önerilerimi de yazarım.