Hocam işin dalgasındayım ben.
Kaplumbağayı ömür boyu besleyecek olduğunu sanmıyorum arkadaşın. Kimsede beslemez zaten 3 gün sonra bıkacağına eminim.
Muhtemelen bahçede beslemeyi düşünüyor ama bilmiyorki kaplumbağalarda üşür.
Gömüldükleri kabukları onları yalnızca yırtıcılardan ve sıcaktan korur. Kaplumbağanın kabuğu soğuk geçirmez değildir.
Kış mevsiminde karaardıç dediğimiz çalımsı bitkinin köküne yuvalanarak ısınmaya çalışırlar.
Karda oradan alıp birkaç dakika yürümesini sağladığınızda DONARAK ölürler. Ardıç dibinde olan tohumlarla kış sezonunu geçirirler. HİÇ KIPIRDAMADAN. (Yürümeden)
Evde beslemeyi düşünüyorsa ayrıca tuvalet eğitimi vermesi gerekli (verilebileceğini sanmıyorum) kaplumbağa dışkısı insanoğlunun hayatta koklamak isteyeceği son kokudur.
Ayrıca 3 gün sonra atmaya yer arayacağı bir hayvanı doğadan alıp getirtmek insanoğluna yakışmayacak derecede bir ayıptır bence.
Dostum beni sakın yanlış anlama bende hayvanları severim, beslerimde ama kaplumbağa kendi kuralları çerçevesinde evde beslenemeyecek bir tür. Lütfen bu şekilde piyasa yaratıp doğanın çiftçilerini evlerimize taşımayalım. Birileride bunun üzerinden para+günah kazanmasın.
İsabetli tesbitler katılıyorum...