konunun daha iyi anlaşılabilmesi için alttaki e-mail cevabı belki yararlı olabilir.
blogunda dini bilgiler paylaşan bir arkadaşım, o da benim gibi dini ilimlerde alim birisi olmadığı için bu bilgileri paylaştığı için rahatsızlık duyuyordu. acaba yanlış mı yapıyorum diye.
Murat Yazıcı isimli
ehl-i sünnet bir alime e-posta atarak kendisinden bu konu hakkında fetva istedi. yani blogda dini bilgileri paylaşmam sakıncalı mı diye.
işte bu alim zatın verdiği cevap;
Alıntı
Kardeşim, endişe etmekde haklısınız; bu sizin takvanızın bir alametidir. Din adına yazılacak her yazının, her cümlenin, her kelimenin büyük vebali var. Yapılacak bir hata, başkalarının da kendimizin de felaketine sebep olabilir.
Blog yayınlamak zorunda değilsiniz; "ben bu işin ehli değilim, doğruyu-yanlışı ayıramayabilirim" düşüncesiyle kaldırırsanız bir vebali olmaz.
Madem gönlünüz rahat etmiyor, hizmet için başka kesin ve güvenli yollar vardır. Mesela:
1. Çocuklara, gençlere veya bilmeyen yaşlılara Kur'an-ı kerim okumayı (ve tecvid) öğretmek.
2. İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbani, İbni Abidin gibi büyüklerin kitaplarını ve yazılarını yaymak.
3. Dinimizi iyi öğrenmeye ve yaşamaya çalışmak. İslam ahlakı ile yaşarsak, insanlara güzel örnek oluruz. İslam'ın yayılmasına hizmet ederiz. Tatlı dil, güler yüz çok kapıyı açabilir.
4. Ticaret yapıp, para kazanıp, dine hizmet etmek, Müslümanlara yardım etmek. Müslümanları istihdam etmek. (Namaz kılmayı yasaklayan işyerleri çoktur.)
5. Dine hizmet edenler için ve kendimiz için dua etmek.
Bu sonuncusu çok mühim: "Ya Rabbi! Bana, rızana uygun hareket etmek nasib eyle, dinini doğru öğrenmek, dinine ihlas ile hizmet etmek nasib eyle, sevdiğin kullarınla karşılaşmak, onlarla beraber olmak nasib eyle..." diye samimiyetle dua edersek, karşılığını görürüz.
Allahü teâlâ hepimize halis niyet ile doğru hareket etmek nasib eylesin. Amin.
Vesselam.
bu âlim zatın bloguna alttaki bağlantıdan gidebilirsinz.
http://muratyazici.blogspot.com/