kardeşim, cahillikle ile arap kültürüne uymam konusunda bir bağlantı göremedim.
cahil derken din konusunda cahil olduğumu söylüyorum sizi tenzih ederim. dini ilimler konusunda bunu söylüyorum. bunu söylerken de dinim hakkında bir şeyler de öğrenmeye çalışıyorum. ama bir şeyler öğrendim diye din hususunda ahkam kesmemeye çalışıyorum. zaten bunu anlatmaya çalıştım konuda.
anlaşılamayacak bir şey yok. örnek veriyorum;
nasıl sağlık konusunda doktorlara müracaat ediliyorsa işin ehli onlar oldukları için, bu konuda da işin ehilleri olan alim kimselere müracaat edilmesi gerekiyor.
Burada arap kültürünü anlatmayacağım ancak, sen şimdi örnek olarak doktora git diyorsun ya, sanal ortamı bırakarak düşün, ben 12+ çalışıyorum, 10 kişiden sorumluyum, bunlardan her hangi birine birşey olduğu zaman (ki oluyor) ilk müdahaleyi almış olduğumuz ilk yardım eğitimi ile yada sağdan soldan duyduklarımız ile, hatta her baş ağrımızda doktora gidersek eğer hastalık hastası olur.
Sonuç ise senin düşüncen sanırım şu şekilde ; ben sadece ehli sünnet kişilerden duyduklarımı yerine getiririm. Bende sana derim ki, okuman yazman yok mu ? aç Kuran-ı Kerimi oku kendi gözlerinle, tabiki bu insanların fetvalarını dinleyecek sohbetlerine katılacaksın, ancak ne olursa olsun yaradan sana akıl vermiş, fikir vermiş yolunu bulman için.