Merhaba arkadaşlar, yıllardır 300€ lukta 2$ lıkta yüzlerce ürün getirttim yurt dışından. Cep telefonları değil 2 dolarlık paket dahil gümrükte açılıp bakılır. Eğer gümrükçünün insaflı tarafına kalırsanız cep telefonu gümrükten geçer. Eğer 150€ nun üzerinde olduğu kanaat getirir ise bedeli üzerine yazar ve gümrüğe gönderir. Eğer düşük faturanız var ise oda kabul görebilir insiyatifine göre. Kargolarınız en az 2 en fazla 3 gümrük servisi tarafından tek tek kontrol edilir. Size açılmamış gibi gelen bütün kargolarınız aslında açılmış hatta deyim yerinde kargo ile ptt yetkilileri sevişmiştir bile Yani iyi bir incelemeden bahsediyorum. Çoğunlukla herşey gümrükçünün insiyatifine kalır. Bana bu hafta bir 5. Jenerasyon iPod nano siyah 16gb geldi. Problemsiz şekilde evime ulaştı. 250 Lira'ya mal oldu sanıyorum ortalama olarak. Uluslararası garantisi vs. Neyse söylediğim gibi telefonun size gelmesi aslında büyük bir şans gerektirir. Onun harici çoğu ürün problemsiz geçmektedir. Onunda tek sebebi telekominikasyon ve gümrük yasasıdır.

Yani telefon harici bilgisayar dahi alırken problem çıkmayacaktır. 150€ Nun üzerinde ise vergisini öder alırsınız ürünü.

Teşekkürler.