Konuyu baştan sona zevkle okudum, tarih bilmesemde şu an bile osmanlıdan itibaren tüm tarihimizi öğrenmek isteyen bu sebeple eğitim almak isteyen biriyim. Teknoloji zaten vaz geçilmezim, bu yüzden zevkle bıkmadan okudum fakat bu kısımda alakasız ve saçma konuşmuşun.

Alıntı
Yani arkadaşlar gelen vurdu giden vurdu gençlerimiz emo, çocuklarımız iCARLY hayranı oldu.
Bu senin aklında yer etmiş bir kısım sadece ve konuyla alakasız olmasına rağmen gelip buraya yazmışın, bundan adım gibi eminim.Konuya gelirsek benim düşüncem,

linux yada windows her ne olursa olsun öncelikle insanların ihtiyacını karşılayan sistem o insan için en iyidir ve onu tercih eder. bu konuda oturup yeniden bir sistem yazmak yerine varolan bir sistemin tanıtımını yapmak daha mantıklıdır ki ülkemizde linuxun ne olduğunu insanlara öğreten bana göre pardustur fakat denedim ve beğenmedim ihtiyaçlarımı karşılamıyordu. windows kullanıyordum ve mac hayranlığım vardı şu an macos snow leopard 10,6,2 kullanıyorum ve bir daha windowsmu? hah şeytan görsün yüzünü deyip geçiyorum. yani anlatmak istediğim, insanların yol göstermesinden çok zaten tercih edilen piyasa belli başlı sistemler varsa bunlardan örnek almalılar ki bunu yapmıyorlar. bir işletim sistemini otur geliştir eyvallah ama iş işletim sistemini geliştirmekle bitmiyor, hani bunun yanındaki yardımcı yazılımlar? 40 kişi ile oturup belki yeni bir çekirdek oluşturabilirsin (mesela) fakat 40 kişi ile adobe programlarını yapabilcekmisin? yada ürettiğin işletim sistemi için sürüm çıkartmalarına ikna edebilcekmisin? maya, cinema4d vs. linux gibi bir işletim sistemi için bile bu yazılımlar mevcut değilken sence biraz mantıklı düşününce kendi yazdığın çekirdek yada işletim sistemi herneyse bunla o mümkün olabilirmi? benim mantığım hayır diyor.

Alıntı
Ve alt yapısını tamamiyle kendimize özgü bir dille tüm programlama dillerinden bağımsız olarak gerçekleştirmek ne derece zordur?
Bunun zorluk derecesini bilmiyorum fakat, başka bir programlama dili ile kendi programlama dilini yazabildğini biliyorum. Ha ne kadar verimli olur? tartışılır.

Alıntı
Ve bu çekirdek etrafında günümüz insanının çalışma ve kişisel ihtiyaçlarını yapacak programlarla beraber bu tarz bir projenin hayata geçirilmesi ne kadar süre alır
Benim görüşüm neden dersen teknoloji sürekli gelişiyor ve bir işe başlarken epey bi geriden başlıcaksın. Bu aradaki zaman dilimini kapatabilcek işler yapılabilirse iş ayrı ki sanmıyorum bu sürede diğer rakiplerde boş durmucaktır o yüzden inan çok zor.

Şu yabancı blogları vs. dolaşın bakın, adamlar deli gibi dersler paylaşıyorlar kaynaklar paylaşıyorlar vs. bizim insanımızın kanında yok bu bilgi paylaşma olayı. Şurda cevabını aldığı bir soruya teşekkür etmekten acizken zaten kendi bilgisini paylaşmak beklenemez. Beklenemeyincede doğal olarak her konuda böyle geriden geriden geliriz.

Bu arada microsoft karşıtı pardus yandaşı bir yazı niteliğinde başlamamalıydın bence, en başta dediğim gibi arz/talep farklı bir olaydır. Pardusa talep yoksa vardır bir sebebi ve bu yapıyı oluşturan insanlarda bunun farkındalar elbet daha ileriye gidememe sebepleri arge için bütçe olmaması vs. mi acaba bilmiyorum bunlarda bizlik konu değil devlet büyüklerimizi ilgilendirir ki ülkemizde arge deyince insanlar uzaylımı diyor =) pek alışık değiller öyle bir kavram yok maalesef.