Merhabalar;

Yapmak istediğim kabaca şu:

Kodlamış olduğumuz program virtual ( sanal ) işletim sistemlerinde çalışmamasını istiyorum. Bunun kontrolünü yapabilir miyiz?

- Bu soruna çözüm olarak şöyle düşünmüştüm. Direk serverlara özel işletim sistemlerini engelle ve bu işletim sistemlerinde çalıştırma. Hata mesajı göstert.
Ama bu yöntem çok zayıf kalacak gibi görünüyor. Çünkü her işletim sistemi vmware gibi sanalaştırma programları ile sanal olarak kullanılabiliniyor. Yani bildiğimiz xp de vistada da w7 de linuxun her türlüsüde sanalda çalışıyor. Ben programımı sadece reel ve tekil kullanıma açık işletim sistemlerinde çalıştırmak istiyorum. Yani programımı kuran birisi bir bilgisayarda bir kez kurulum yapıp çalıştırabilecek. Hem genelde kullandığı işletim sistemine hemde sanallaştırdığı fakat aynı bilgisayardaki sistemine kurulup çalıştırılmasını istemiyorum.

- Buna MAC IP alarak çözüm bulabileceğimi sanmıştım ama sanal sistemlerde mac ip de sallamasyon veriliyormuş.

Bilgisayara kurdurduğumuz programın reel olarak tek makinada çalıştığını en güvenli nasıl kontrol edebiliriz. MAC IP den daha güvenli bir numara var mı. Hiçbir işletim siseminde değişmeyen ( ne sanal ne reel) işlemci seri no su ?, harddisk seri no su?, anakart numarası v.s. gibi? Varsa bunlara nasıl erişebilirz?