KMLGRLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle bir iddiam yok benim.

Sizin doğru bildiklerinize göre tarihi yorumlayanlar olmadığı sürece birşeye inanmıyorsunuz demek. Enteresan. Ne diyelim, siz de böyle bir öğrenme yolunu seçmişsiniz. Siz bilirsiniz.
Evet öyle bir iddianız var. Savunduğunuz şey bunu öngörüyor. Ya da neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz.

Yanlış anlaşıldım bu cümleyle. Çanakkale Geçildi denmesine kızdım. Bunu ifade etmeye çalıştım, sanırım daha açık yazabilirdim. Neyse, istediğiniz gibi yorumlamakta serbestsiniz.

zulfikar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılıyorum çok haklısınız yakın tarihimizi 10 yazar 10 farklı biçimde yorumluyor biz sözde Ermeni soykırımını gelin masaya oturalım herkes döksün belgelerini gerçekler ortaya çıksın derken bazı tarihçiler ise bunu gereksiz görüyor.İşte Çanakkale meselesi de farklı açılardan bakan tarihçilerin ortaya attıkları bir tezdir.Çanakkale geçildi mi geçilmedi mi?

Ben bir tarihçi olarak şunu söyleyebilirim: Tarihin ince çizgilerinin olduğu kırılma noktalarının olduğu yerler vardır şimdi bunlardan birkaçından bahsedeyim:

* Kavimler göçüyle Türklerin Orta Asyadan Anadoluya uzanmaları
* Türklerin İslamı seçmeleri
* Fetret Devrinden Osmanlı devletinin sıyrılıp eski gücüne kavuşması:eğer kavuşmasaydı osmanlı devleti diye bir devlet olmayacaktı çok önemli bir devredir.
* Kafkas Cephesi-Her ne kadar 90 bin kişi boşuna öldü deseler de kesinlikle öyle değildir eğer o cephe safdışı olsaydı şimdi çoğumuz ya Rus ya da Ermeni çizmesi altında eziliyorduk
* Çanakkale Cephesi: Siperler arası 15 metreyi bulan savaşta düşman safdışı edilmeseydi şu an Türkiye denen bir devlet yoktu.

İşte Türk tarihinin öne çıkan kırılma noktaları bunlardır.Eğer bu noktaların birinde başarılı olamasaydık bu günlere gelemezdik...Önemli olan Çanakkale cephesinde 3-5 dnizaltının geçip geçmediği değildir önemli olan o savaştan galip çıkmamızdır ve o kırılma noktasını atlatmış olmamızdır.....
Arkadaşım, az önceki konuda farklı kutuplarda olsak da bu yazdıklarına harfi harfine katılıyorum. Kafkas cephesiyle ilgili verdiğin bilgiye ayrıca teşekkür ederim. Bazen zor doğa şartlarıyla da savaşmak gerekebiliyor.

Nihayet benim yorumlarımla paralel yorum yapan biri oldu.