Hocam Allahın işine mi karışacağız Allah aşkına Daha önce de dediğim gibi bu bahsi geçen ermişler bizim badigardımız değil ki diğer savaşlarda da bize yardım etsin.benim demek istediğim şu:Alemleri yaratan Allah dilerse değil taburu ülkeleri yok eder.tüfekle uçak düşürülmesine dair bir kanıt yok.Ancak bu konuda İngiliz basının açıklaması var.Farzedelim bu yalan olsun ancak burada önemli olan bu gibi olayları tamamen yalanlamaktır bilimle örtüştürmektir ki bu büyük bir yanılgı olur.Herşeyi akılla bilimle açıklayamazsınız........Eğer açıklamaya çalışırsanız İslam dini denen bişey kalmaz ortada...Mesela Nuh tufanız var HZ Muhammedin hicret esnasında başına gelen mucizevi olaylar var ve daha yüzlerce örnek var ki bunu sadece ben değil bütün dünya İslam devletleri kabul etmiş.İslam devletleri kabul etmekle kalmamış yabancı devletler bile kabul etmiş ve film bile çekmiş....Hocam söz konusu din olunca her konuda akıl yürütmek çıldırmak olacaktır..Elbette İslam dini akıl ve mantık dinidir ancak gücüüzün yetmediği aklınızın almadığı yerde kader ve mutlak teslimiyet gerekir......
Abi tabiki yüce Allah'ın herşeye gücü yeter ama madem savaşı kazanamayacaktık neden bu kadar zahmete girildi o zaman? 500.000 tane kişi şehitlik mertebesine ulaştı orada.
Hadi diyelim senin dediğin gibi oldu ve dervişler geldi..Geldide neden yenildik? Hoşgelmişler ama yenilmemize neden engel olamamışlar..
Ayağı kopan kişinin kopan ayak yerine süngü soktuğunu ve öyle savaşa devam ettiğini söylüyorsun..Peki bunun hikmeti nedir? Elbette imandır Peki ayağı kopan kişi kan kaybından kaç dakika sonra ölür veya kaç dakika sonra bayılır? ya da kopan ayak yerine süngü sokmak ne kadar mantıklıdır? eline iğne batınca feryad ediyorsun nasıl süngüyü ayağına sokacaksın?
Bunların varlığına inanıyorsun da tarihte yaşanmış mucizevi olaylara neden inanmıyorsun hem iman diyorsun hem de inanmam ben diyorsun iman dediğimiz şey bir insan değil ki o da dinle alakalı bir düşün.........
Ve iman abi bence dervişlere değil ALLAH'a inanmaktır.. İçinde vatan sevgisi doluyken herşeyi yaparsın orada.. Nice askerlerimiz var kolu kopup savaşa devam eden.. Hatta bir askerimiz tetiğe basıyormuş ama tüfek ateş almıyormuş.. Ama bir bakmış ki tüfekte sorun yok..Parmağı kopmuş.. Yani Herşey olabilir abi savaşta bunlar doğal şeyler.. Vücuduna onlarca mermi girip savaşa devam eden askerlerimiz var..