KompLo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çanakkale geçildi diyenin suratına tükürmek isterim. Belki o zaman bir nebze rahatlarım.

Nasıl bir hataya düştüğünüzün farkında mısınız? Çanakkale bu milletin namusu, yapmayın lütfen.

Siz işin mantığını kavrayamamışsanız hiç tartışmaya girmeyin. Burada önemli olan geminin bilmem nerelere kadar girmesi, karaya çıkması vs. değil. Durum şu ki biz dünyanın en büyük donanmasını mağlup ettik bu savaşta. Yani tutup aynı hikâyeleri anlatmamız mı lazım?

Bu bir ruhtur ya. Çanakkale ruhu. Tarih, bu milleti galip yazdı bu savaşta. Tutup da kendi egolarını tatmin etmek isteyen tarihçilerin sözlerine kulak asmak niye?

Eğer Çanakkale geçilseydi; Kurtuluş Savaşı çok daha farklı boyutlarda olacaktı, bu azıcık da olsa tarih bilgisi olan biri için oldukça basit bir bilgi. Yani belki de herşey çok farklı olacaktı. Yönetim şekli, bağımsızlık vs.

İstanbul'un işgaliyle Çanakkale savaşının uzaktan yakından alakası yok. Tamamen Kurtuluş mücadelesini sindiremeyen devletlerin etkiye tepkisi. Bağımsızlık hareketleri neticesinde gerçekleşti. Birbirinden ayrı olaylar.

Bu olayı lütfen basit bir tarih bilgisi olarak ele almayın.

---

Ayrıca ben de bir öğretmenim. Utanç duyuyorum bu tür öğretmenlerle meslektaş olmaktan.

Bu öğretmen bozması kadının, derste kendi siyasi fikirlerini aktarması ayrı bir talihsizlik. Sonuçta, lisede verilen tarih eğitimi belli. İster istemez bazı öğrenciler, bu fikirlere çabucak kanacaklardır. Eğer durum daha da vahimleşirse, şikayet etmenizi öneririm.
Kesinlikle katılıyorum...