zulfikar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mucizelerin ispatı olmaz arkadaşlar neden bunu anlamıyorsunuz tevekkül veya inanç ayrı konudur bu konu ayrı konudur.Doğa üstü dediğiniz güç Allahın mutlak gücüdür ki buna mı inanmayacağız bu konuda kimsenin askerlerimizin başarısına söz ettiği yok meseleyi lastikleştirmeyelim.....
Abi asıl sen yanlış yapıyorsun burda..Çanakkale Savaşı'na Allah'ı katıyorsun.. Dediğin dervişler eğer yardım ettiyse neden bu savaş kaybedildi onu açıkla lütfen.. Bu mucizeleri okudugum kitapta 1 tane bile Atatürk ile geçen bir cümle yoktu biliyor musun? Demekki birileri askerlerimizle liderimizin başarısını gizlemek istiyor..

Sana bu mucizelerin yalan olduğunu kanıtlayamam ama bu savaşın nasıl kazanıldığına bir örnek verebilirim..

Çanakkalede bir askerimizin ayağı kopmuş..Bir ayağı.Askerimiz savaşa devam edebilmek için tüfeğinden süngüsünü çıkarmış ve kopan ayağının yerine süngüyü geçirmiş! Nedir bu abi? işte bu iman gücüdür..ne bir dervişin nede başka birşeyin..savaş 5 metre boyundaki dervişlerle kazanılmadı,bu askerimiz gibi fedakar dedelerimizin gücüyle kazanıldı.koca seyidin 215 okkalık mermiyi sırtındaki kemikleri çatırdayarak ateşlemesiyle bu savaş kazanıldı,Mustafa Kemal'in canını ortaya koymasıyla kazanıldı bu savaş.

zulfikar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu elinle yazmışsın İMAN diyoırsun sonra da inanmıyorum diyorsun hayret bir yorum......

imanın içinde din,dinin içinde mucize, mucizenin içinde varlık ötesi olduğunu mu inkar edeceğiz iman dediğimiz şey matemetik biliminin terimi değil ki dinin terimi...yani kardeşim meseleye tek taraflı bakıyorsun.ben dinin şu kısmına inanırım aklımın almadığı şu kısmına inanmam mı diyorsun?

abi imanla mucize çok farklı şeyler..İslam da akılcı bir din değilmidir zaten?