dereliselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya zaten ben reklamverenin şikayet etmesinden yanayım. Ama tersi, yayıncı şikayet ediyor. Ama emin olun sizin de şikayet edilebilecek bir yeriniz olsaydı orası dolar taşardı. 0,5 lik reklamı 0,3 le çıkarmanız demek benim ilk mesajımda bahsettiğim şey demek. Bu reklamveren yayıncı savaşı değil. Yayıncı yayıncı savaşı.

Reklamverenlerin de savaşı farklı Adamlar sırf rakip firmanın günlük bütçedeki parası bitsin diye zırt pırt reklamlarına tıklıyo. Yok böyle birşey ya. Daha fazla ver üste çıksana abi? Milli servete kim sahip çıkıyor ki?
0.5 e çıkan bir reklamın 0.3 indirgenmesi optimizasyonla alakalı. Aynen reklam verenin sitesinde reklam optimizasyonu yaparak 1 tık yerine 3 tık alması gibi.

İkinci konu bence buradaki konunun dışında. Oda ayrı bir ahlaksızlık.

Yayıncıda şikayet etmeli bence. Kendi hakkını kotumak için. Çünkü ben 1000 tl reklama pay ayırır ve bu hile ile harcanır bana dönüşü olmazsa ben reklam vermem. Ben reklam vermezsem işini iyi yapan reklam yayıncısıda kazanamaz. Bu çift taraflı kazanç meselesidir. Reklam veren sistemden memnun kaldıkça reklama ağırlık veriri. Reklama verilen ağırlıkta kazancı zıplatır.