KMLGRLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TDK'yla tarihin arasını çözemedim ama, TTK demek istediysen, kendileri tarih konusunda en geri kurumlardan şuan. Mimar Sinan'ın kafatasını kaybetmişlerdi mesela. Kuruluş misyonunu malesef yerine getiremedi. Minnettarız tabiki yine de tarih konusundaki bu kazanım için.

Ve evet, Türk tarihi Osmanlı/İslam'dan ibaret değil. Cumhuriyet tarihi de dahil tüm dönemlerin aydınlanmaya, okunmaya ihtiyacı var.

Neden böyle bir vurgu yapma ihtiyacı duyduğunu da anlamadım ya, neyse. Ayrıca Kemal, büyük yazılır.

Peki o zaman.

Son cümlenin nedeni, benim anlattıklarım işte. Oryantalistlere karşı bizim tarihimizi yine yabancılar koruyor şuan. Halil İnalcık adına Amerika'da düzenlenen konferansa yalnızca 4 Türkün katıldığını biliyor muydun mesela? Yeni yeni, Türk yazarlar bu misyonu üstlenmeye başladı. Zamanla düzelecek inşallah.
Aslında her araştıran Türk evladıda senin benim gibi düşünecektir ama bu kamplaşmalar kutuplaşmalar senin benim mesajlarımda benimde senin mesajlarında başka şeyler aramama sebep oluyor işte bunlar bize yapılan oyunlar sonucu ortaya çıkmadımı?