Siz kendi tarihinizi "silip atarken" bunların olacağını bilmiyor muydunuz? Bunlar daha hiçbirşey. Bizim tarihimiz sahipsiz bırakıldı. Bizim yerimize yabancılar "bizi" araştırıyor, bizi bize öğretiyorlar. Bunların sorumluları da belli. Şimdi sızlanmaya gerek yok.
Ha bir de, HBO, Amerika'yı ve Amerika'daki sistemi; Türkiye'de hiçbir yapımcının cesaret edemeyeceği şekilde eleştirebilen bir kurum.
İleri düzey ingilizce bilen bir arkadaş durumu açıklayıcı bir mail hazırlarsa ben de yollarım verdiğinlin linkten.
Ha bir de @Cem; Türkiye'nin çeşitlikleri deyince senin aklına direk kızlar mı geliyor?
Kızlarla alakası yok. Bir kere bunlar uluslararası ülkelerin tanıtıldığı urban life bölümündeki skyscrapercity.com'dan aldım. Kızları koymamdaki amaç Türkiye'nin hem doğu bir o kadarda batı ülkesini olduğunu göstermekti. Yoksa kimseyi göz ardı ettiğim veya bir abazalık yaptığım yok. Kaldıki daha çok resim ekleyecektim ama konudan uzaklaşmamak için eklemedim emin ol arasında her tür insanın bulunduğu resimlerde vardı

Bu arada tarihin sahipsiz bırakıldığı yok sadece bazı kişiler görmek istedikleri gibi görüyor. Tarihimizi öğrenmek için bir tarih hocasına bile güvenmek zor bu devirde çünkü tarihçiden tarihçiye bile konular fazlasıyla değişebiliyor.