Elle yapman çok çok zor olur lehim vs yapman gerekir ki entegrelere lehim yapmak profesyonellik gerektirir. Bu nedenle gidip bir elektronikçiden uzaktan kumanda ve aynı frekansta olan alıcısını al. Artık bir kumandan, birde kumandada bastığın tuşu anlayan alıcın var. Alıcı için minik bir devre yapman gerekecek elelktronik sitelerinde çokça bulabilirsin ben cd rom u açmak için yapmıştım. O devre ile motora giden enerjiyi kontrol edebiliyorsun. a butonuna bastığında yada kolu ittiğinde motor ile pil temas eder ve araba gider. Geri gitmesi için de devrenin diğer tarafında ters bağlantı var. Bu sefer motora gelen ikinci uçlar ile pil devreye gider ve geri gider. Sağ sol için bir bilgim yok malesef. Yine pil ve küçük bir motor ile lastikden bir kablo veya ip çekebilirsinz. Sola yaptığında motor 1 tur döner ve ip gerilir. Bu da lastiği döndürür. Elini çektiğinde motor tekrar 1 tur geriye döner ve düzelir. Bu elbette profesyonel bir destek değil. Elektrik bölümünde okuduğum için yapılabilecek şeyi söyledim. Profesyonelleri entegreler ile tüm bunları kontrol edip hızını bile ayarlayabiliyor
Hmm sanirim bu yaziyi tam anlamak icin Bir Uzaktan Kumanda Birde Alici Sahibi Olmak Lazim ucuzlardan var Satin aliyim.