uyarı: extend wireless hizmeti hakkında kullanıcı görüşü oluyor bu fikir arzulayanlara. sunucu vs ile alakalı değil.

Geçen sene bu konunun bir kısmını okumuştum, iyi ve kötü bir sürü yorum vardı. Ben 1 sene lefkoşada kibrisonline kullandım. Geçen sene girneye taşındım.
İnternet benim için vazgeçilmez bir unsur yazılımcı olduğum için ve taşınır taşınmaz ilk işim internet aramak oldu. Evim o kadar dengesiz biryerde ki o heryerden çeken hotspotlar evimden çekmiyor ama bir o kadar da merkezdeyim hemen amfi tiyatronun yanında.. Ama şikayetçi değilim çünkü o kadar ev,mekan vs gezdim bir şansıma benim evimden çekmedi. Nethouse u araştırdım fiyat aldım. Kıbrısonline ın girnede wireless hizmeti vermediğini öğrenmiştim zaten. Altımda araba da yok bir yandan merkezde herhangi bir internet sağlayıcısı aradım. bulamadımda.. Sonra internet cafeye girdim extendin numarasını aldım eve gittim aradım. 3 aylık ödeme yap kurulum ödemiyorsun minimum 512 var tamam ne kadar 250 tl. sonraki aylar 200 dendi. Fazlamı evet kibrisonline a daha az ödüyordum. Nethouse dada benzer fiyatlar vardı bu arada hatta biraz daha tuzlu. Herneyse asıl çeldirici nokta şu oldu ki kredi kartı ile telefonda ödeme yapabilirsin dediler bir anda keyfim yerine geldi. ev adresini verdim. 1 hafta dendi 15 gün sonra bağlandı. 2. haftada ortalama 15 kez aradım. Gün hesabı yapın siz. ) Bir yandan iş güç bir yandanda evde sıkıntı olunca kafayı yiyorsunuz haliyle. Çok geç bağlandı çünkü koca girneye (bağlayan adam söyledi bunu) 1-2 kişi bakıyormuş. (hatta azeriler aldı yatırım yapıcaklar adam olucak falan diyordu kurarken çanağı) güldüm içimden ne diyeyim. Asıl konu şudur ki 4 aydır karşılaştığım extend tabanlı kesinti 4-5 i geçmez. Hiç de çanak elektrik kablosunu takıp çıkarmam öyle ip alsın diye 10 dk bekle tak olayı yapmadım. Bu şaşırtıcıdır çünkü kibrisonline da her hafta 1-2 kesinti ile karşılaşırdım böyle 10 15 dk beklerdim patlar durur beni deli ederdi. Extend bu yönden on numara ne net yavaşlıyor ne kesilme var. Gerçi takan arkadaş çanağı adam gibi sabitliyemediğinden ve ev de denize karşı olunca sağlam esince çanak iptal oluyordu net kesiliyordu az sövmedim telefonda. Bir ara 2-3 gün netim gitti böyle arıyorum 1 haftaya anca gönderdiler teknik servisten elemanı ki elemandan birkaç gün önce neyseki durumu farkedip çanağı oynamayı akıl ettim ve elle kaldırınca hafif boyundan düzeldi. Sonuç itibariyle teknik ekip rezalet bunu kabul edin bana maval okumayın ama verdiğim paranın karşılığınıda aldığımı hissediyorum kim ne derse desin. Daha iyi olabilir mi evet olabilir.. 512net var ortalama dl hızı 80kbs. Bana yetiyor hatta üst kattaki komşuyla da geçen ay bölüştük neti switchle. 75 lira ödüyorum toplamda aylık. Hani şu fiyatlar az daha ucuzlasa tadından yenmez ama iyi gene ne diyelim. En azından kotam yok paşalar gibi her gece dl yapıyorum. Aslında bakkal hesabı zarara bile sokuyorumdur hehe. 3g kullanan var çevremde çok alıyorlar ondan sonra net çat gitti noldu kuzum. abi videoyu fazla kaçırmışız. aferin diyip geçiyorum ne yapayim. 3g daha da tuzlu bu arada. Sonuç itibariyle eksiler artılar birbirini kovalar. Ben aldıktan sonra arinet falan şimdi biraz daha iyileşmişler gibi duruyor ama teknik servisin yeni halini bilmiyorum eskisi gibiyse biraz deli edebilir müşterileri. Hız uptime oranları çok iyi. Fiyatlar aşağı yukarı normal. bu arada şimdi farkettim 128 Kbps ve 256 tarifeleride gelmiş. şimdi iyi hoş gibi en azından parası çok olmayan da bağlatabilecektir neti. hatta bende önümüzdeki ay 256 a düşüreyim diye düşünmeye başladım şimdi. 3 aylık öderim 150 1 ay da beleş.. hmm iyi fikir. bu kadar yazmışken bir ayrıntı daha var modserver dan bugun haberim oldu. yazıktır bu yaptığınız.. beni nelerden mahrum bırakmışsınız.. bi kaç sayfa geride telif hakkı vs tartışması vardı. uydudan kktc kanallarını arada açıp izleyin bakın hangi filmleri veriyorlar diye. Yakında abartıp sinema çekimi vericekler ondan korkuyorum.. alın artık şu extendi hoh!