VDS - VPS den bahsediliyor burada kaç kişi açık lisans kullanıyor.? Böyle yaklaşacak olursak VDS satşınlarında kar olmaz 15euro aylık Windows ödersiniz , 30$ plesk ödersiniz. Tekliflere bakılacak olursa çogu paketlerde bu özellikler içinde olur. Dersenizki sizde nasıl? biz lisansız panel vermeyiz ancak Windows VDS lerde bizde ana lisansımızı kullanırız.
Evet bölünmüş sunucu alacaksanız iyi dikkat edeceksiniz 20 30 parçaya bölünmüş herşeye izin veren bir makina alırsanız ister istemez makina iyide olsa sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
özellikle bu forumda çok görüyorum 20-30 tl fiyat ile windows 2003-2008 plesk panel dahil vps satışı yapan 'kişiler' var
kaba bir hesaplama yapalım
windows Datacenter Edition Aylık: 75$
Plesk Lisans Aylık: 70 TL
4 Çekirdek 8 Gb ram 1 sunucu Aylık: 200 TL
kaba hesap ile sunucu maliyeti Aylık: 380 TL bulur
bu sunucudan en fazla 8 user açsan 1 userin Aylık maliyeti 47 TL gibi bir rakama geliyor.
benim tepkim tüm satıcılara değil sadece 'bazılarına' o bazı şahıslar/firmalar tutupta bana piyasayı öldürmeden satıyorum demesinler anlatabiliyormuyum?
Ben 1024 lük Linux VPS i 30 TL den verip cpanel lisansını 24 TL den veriyorum toplamda 54 TL.
Diğer şahıs cPanel lisansını 15 TL verip VPS 40 TL e verip bana kafa tutuyor, aklınca piyasayı ayakta tuttuğunu sanıyor anlatabiliyormuyum?
millet olarak (Müşteri ve Satıcı) herzaman illegal olanı seçmek istemeyelim lütfen